Selasa, April 20, 2010

hobby

..










hmm..kotak merah menari nari...huhu....balik rumah...penat...tiber tiber ternampak kotak merah itu...owhh...sangat cantik...kotak itu seolah2 memanggil....alamak pe isi nyer ek...mau tengok...mau tengok..



walllaaahhh...ade orang tinggal kan kasut kat umah..baru lagi...cam cantek jer ni...emm lagipon sabtu ni kan ade interview...mau pakai la kasut ni...yela tuan nyer pon da xnak kan...sape suh tinggalkan kat umah...hohohoho...seronoknyer...jimat duet...xyah beli kasut baru......mmmmmuaaahhhx!!!tq ye tuan kasut...hehehe....


buat mase ni xrase boring lagi duk umah...perkembangan memberansangkan...tido pon cukup...rase macam ade banyak benda nak wat tapi xsempat jer...isyhhh....isyyyhhh...ade mase seminggu je ni...kang x cukup mase lak....so aktiviti pertama di hari pertama lepak umah sensorang ialah......

-


-


-


-


MENJAHIT.......hoho...nape?xpercaya?btol...jahit beads....manik ek?yela kot....senang jer...mase 2 beli cket jer coz xsure lagi nanti habis jahit ker x.....tapi biler da cuber,rase macam sumer baju nak ade bendalah 2....hm...nanti ade masa nak beli banyak2 lagi n yang besar2 punyer...kat kedai 2 ade yang sederhana besar je...xbesar sangat...kalu jahit n pakai pon orang macam xnampak sangat...iissyyhhhh kene beli yang btol2 besar ni...biar bersinar2 kalu kene matahari...



tengokk...memula xde....


pas2 ade....


xde.....


n ade...hohoho...kreatif x aku?kalu sape yang xnampak 2 memang ahh...memang otak dorang xkreatif...hohoho....tengok 2...kecik jer kan...harus beli yang besar2 lagi.....issyhhhh ni yang semangat menjahit datang nih....



someone said to my mom:

ntah:anak u brape orang yang pompuan??

mom:em 3 orang...

ntah:ooo.... 3 orang...sume xkahwin lagi?anak i 2 orang pompuan...sumer da kahwin...yang sorang umur 20 da kahwin...yang lagi sorang umur 18 da ade orang pinang....

n dye siap tanyer kakak ku ade x pakwe...WHATTHEFUNNNNN la auntie.....lantak ko la anak ko nak kahwin awal pon tapi even nak kahwin awal pon biar la berpelajaran cket kan...xmau ar blaja sekerat jalan n pas2 menggatal nak kahwin...beauty must come with brain rite....package...
siap mau sindir2 my mom n my sis macam kitorang ni xlaku sangat.....
huh...please lah....otak macam gula2 kapas...nampak jer besar tapi kosong...nampak menarik tapi boleh memudaratkan...pelik lah dengan this kind of people punyer mentaliti....ntah datang dari zaman mane haku pon xtau.....dye ingat kalu da kahwin awal kire anak dye da laku...eh orang zaman skang kejar pelajaran ok...blaja dulu...thats why kitorang x kahwin sebab kitorang kemaruk terhadap ilmu n bukan kemaruk nak berlaki....huh...geram nih....dala xde adab...da datang umah orang siap sindir2 bagai...my parents siap beria sambut tetamu...penat nih wat preparation sumer...aku rase orang macam ni memang xpatut dapat layanan baik...my sis pon memang malas sangat nak layan kalu dorang datang umah...menyusahkan jer...dorang ni kire macam family kitorang gak tapi ntah...xsuke banyak kat orang macam nih....

2 ulasan:

nur zahidah zaidan berkata...

makcik joyah nk tempah boleh???:P
jahit kliling baju kurung. mintak murah eh. :P

http://zyedahzyedan.blogspot.com/

rara n jaja berkata...

hamboiii banyak cekadak lak nak minx murah...dushh...dushhh