Sabtu, Disember 26, 2009

huh susah btol












huhu 2 adelah habitat terkini seorang pelajar yang tengah sbuk study coz exam da nak dekat...xsempat nak wat segala2nyer..makan pon xsempat tau(cehhh gaya study je 24 jam kan)...
memang macam malas je nak makan skang ni...haa sebab skang kan tengah year end sale...so aku pon macam nak wat tawaran terhebat gak lah...sape rajin nak basuhkan baju aku????angkat tangan cepat...hohohoho...eh sejak2 hujan ni kan, semjut macam wat perkhemahan plak kat kawasan sekitar katil aku...memula belakang kepala katil 2 haa pas2 skang kat siling atas btol2 setentang ngan katil..aku sangat2 marah hokey!!!dala laluan utama dye kat atas katil aku..bayangkan ngan bawak makanan berlambak2 nyer...pas2 dala kaki dorang kotor...isyhhh geram btol aku...btol2 xhormat aku sebagai tuan rumah...pas2 kalu aku tengok kat dorang baru nak main nyorok2 ngan aku...2 yang aku geram nak kejar sumer...siap la korang...sebenarnyer memang ingat nak bawak da racun semut mase 2...dye macam biskut n manis kot n semut sumer suke...tapi bler dorang makan,dorang kan mati...2 efektif cket coz dorang kan bawak stok makanan balik ke sarang...so biar sumer keturunan dorang mati sumer...so xyah ar penat2 aku asik nak kene spary je...tensen aku macam ni...

dala lapar neyh....kat cafe ramai la plak umat manusia....pandai bebenor xbukak cafe kat tempat boys...so dorang berduyun2 ar datang sini...tensi aku jadi nyer...huhuhu...ni yang jd penyumbang kepada masalh berat badan aku ni kang....makan jap...bye

Rabu, Disember 23, 2009

xmau mandi

hoho da lama x bukak blog...sebab aku da ilang ingatan plak aku ade blog...huhubukak bukak je tadi aku trus kene heart attack..huh...terpakse g ijn plak...wat pembedahan jantung...hehe..nak tau knape?bukak2 je tadi aku tengok ade 487594 orang bukak blog aku selama aku x bukak ni...n ade 10 orang tengah online...terkejut beruk ar aku...sejak bler plak blog aku jadi popular n dikenali ramai kan...tapi aku xmau ar nak syok sendiri plak coz blog ni hanye tempat aku mengarut n merepek meraban.of coz la aku sorang yang bace kann...so aku rase ade error kat mane2 ntah kan....


eh baru aku sedar yang mgu depan aku da x bergelar golongan belasan....da masuk usia puluhan plak...hoh da tua???x lagi kottttt...lagi pon aku kan lahir akhir tahun...still muda lagi tau...sesaper panggil aku tua,memang nak kene flying kick ar...saje jer carik pasal kan..minggu ni krismas tapi aku xbalik umah ar kot...minggu lepas da balik kan...coz besday mak aku...so semangat neyh nak balik...da balik konfem ar x study kan... so minggu ni kene struggle n habiskan sume chapter yang da tetinggal mgu lepas...da nak UPS..xbley main2 ar...aku ade gak simpan hasrat nak g main teng teng atau main batu seremban seround tapi cancel ar...

upu da kene isi da tapi aku still xtau nak isi per...takut salah wat kepetusan ar..haa minggu lepas ade hari kerjaya kat matrik...berlambak u datang n bukak booth..pas2 aku tersangkut plak kat booth utem...aku dengar ar pakcik 2 goreng ayat kan...dye kater ngan pointer aku,dye bley trus luluskan aku masuk utem...aku ni da excited da...yela dengar ayat dapat masuk u,trus excited...bukan per aku takut nanti mane la tau aku xdapat g memane kan...xker haru...tapi kol kak aku dulu...cakap nak masuk utem..tros dye membebel...dye kate baik pilih yang ok cket....yelaaaa...nanti ar aku fikir....nak g mandi tapi shower room kat wing aku blackout plak...kalu aku xmandi malam ni agak2 ade orang perasan x?hehehe....

nak g cari ilham...byer

Selasa, Disember 01, 2009

ekstrem

aku kene ulser mulut hari ni...so xyah ar rerajin ajak aku bergosip@main kejar2@main batu seremban ker...aku xlarat...dala 2 ubat ulsernyer bley plak tetinggal kat cafe time aku makan tadi...haduyaiii ni yang malas nak wat marathon g cafe lg ni.....bler da balik matrik,aku xbley update blog slalu coz kang kak aku ingat aku xstudy...huhu dye slalu je pantau blog aku..nak wat cter terlampau pon xbleyh...xpe ar...aku kene tunjuk yang aku rajin study...manela tau dye terbukak ati nak belanja aku pape nanti kannnn...hehe...

duk kat libry ni memang menggigil ar...sejuk...ni yang aku malas study oversea ni...cuaca ekstrem...tapi kalu da rezki aku terima je...hoho...sempat laie 2 berangan...

dala..mau sambung bace paper...xmau berfoya foya...hoho...bye

Ahad, November 29, 2009

home

walllllllllaaaaaweyhhhh xmooo balik matrik...
boring...keje berlonggok..kene ngadap muka sir yang macam pelik n banyak songeh...huh bohsan...selamat ayah mau anta...siap amik cuti seminggu coz dorang nak bertapa kat kebun...
huhu nasib ar sabiq n muaz kene bertapa seminggu kat kebun yang panas n berdebu...jadi orang utan la korang...hehe...

dala...mau pack barang...bye

gugu

huhu rase sekejap jer...da kene balik matrik smula....bohsan neyh...da la keje belambak...KU STRESSSS!!!huhuhuu....dala cuti sekejap giler...adooiiiiyaaiiiiii...fenin kpale aku..memang xsempat segalanyerlah...urghhh dala...xtau mau menulis per...ahhh nanti 10 ai bulan da kene isi upu da...cumernyer aku xtau nak isi per ar...ayah n mak suh aku jd cikgu jer..adeyhhh...coz ayah kater aku lembik....huhu...dala aku amik jurusan fzkal...so xsesuai ar...uisyhh nanti ar ku fikirkan.....kang buatnyer aku kene buli ngan anak murid camner?matiii ar aku..dala budak zaman skang da teruk..uisyhhh rosak akhlak bebenor....

dala mau tido...sok nak balik matrik da...sedih..huhu..bye...jangan rindu aku....

Khamis, November 26, 2009

result

aku da ade kat umah..tengah lepak goyang kaki....jap g nak g shoppinh raye...so sesape yang balik umah lambat 2 nasib ar kan...hohoho....da dapat result pspm da pon...so korang xyah ar cari muka aku kat paper yang pasal masuk iklan 2 ek...xkan ade...hahaha...da la...malas agi nak mengarut...bantai tido jap...bye

Khamis, November 05, 2009

bebel

uuuuiiiihh masa berpuya puya aku da tamat....xde dala lagi episod tido sampai kul 12 n mandi sehari skali...huhu...xpe...kenangan silam xkan dilupekan...huk huk...sedih kene balik kmm jadi buruh pakse...kene bangun pagi awal...xsuke!!!!and incik belog of coz la akan terbiar n bersawang lagi...haihhh...cian nyer...


dala...malas ingat kmm dulu...tempat jin bertendang...dala buruk...huduh plak 2...sebenarnyer aku nak wat entry ngutuk kmm tapiiiiiiiii macam malas plak..so aku cancel ar...aku xde ngumpat kmm kan?xde kan?kan?kan?kan?.............hohoho....

eh ari sabtu aku ade exam muet mar....bleyh lagi njoy2 n x wat preparation langsung...haiiihhh ape la nak jadi...bebudak zaman skang la kate kan...issyyyhhh memang xpatut...

xtau ar mau cter aper...otak suda berselut n berdaki ar...dok umak kan...otak memang xberkembang langsung ar....kalu dulu ade gak benda bley wat..main teng teng depan umah,main nyorok2@main perang kulit duku ngan anak jiran sebelah...skang da besar...kang orang cakap aku mati akal main sume 2 lagi.....huhuhu

haaa time2 aku da nak balik ostel ni la baru aku sedar ade banyak cter best kat tv...rugi woooo xlayan...adusss camne ni...nenek kebaya...kimora fab life(eks btol ke ni tajuk nyer)...the litlle nyonya....cter cina@korea@taiwan kat 8tv(aku xreti beza cter cinaaa,korea n taiwan....da aku tengok mata sepet,kulit putih 2 sume aku panggil cter cina)...majide kat 8tv(giler rosak akhlak rancangan ni...slalu wat aksi pelik2...hohohoho)n last skali rancangan al-kuliyyah kat tv3.....uuuhhhuuukkkk...hahaha...nape?xpercaya?percayaaalahhh...haa 2 la...time mula2 aku cuti dulu malas pplak tengok tv...yela time 2 mak aku cuti seminggu...huhu seronokkk...best wooo...tetiap ari mak aku masak makanan sedap2.aku punye keje plak makan tido makan tido jela..bile bangun tido da ade makanan baru...makan n tido...bangun balik ade makanan baru masak lagi...pe lagi aku sental ar sume....2 yang sampai sakit2 gigi 2...asik makan makanan manis je...mak aku masak manisan tetiap petang...sedap....nanti da balik ostel makan ar makanan buruk...baru padan muka...ade berulat2.aku pon x paham how come pakcik cafe 2 xde hati perut n sanggup jual makanan busuk kat students...siap berulat lagi...ayam yang da disimpan lama n da siap berulat da....dye goreng lagi n jual...kalu x abes,sok dye simpan n goreng semula...very the xde akal laaa ini woranggg...xkan benda kacang tanah macam 2 pon aku nak kene ajar....kalu da busuk,buang...jangan jual kat orang lagi da...sedangkan kucing pon xmakan makanan busuk,ni nak bagi orang makan plak....rosak usus aku tau x?haduuuiiii laaa pakcik...malas aku nak bebel panjang..memang sorang2 nak kene sebat ni..pandai2 dye je jual makanan xmenepati tahap piawaian aku...huh...haaaa ni yang lori kua masuk lalu depan umah aku ni pehal plak...bising tau x?ni lagi sorang nak kene ajar...hormati kawasan kejiranan manusia...kalu nak main racing2 lori,g mainn kat kawasan kubur laaa....haduilaaa...fenin aku macam ni...


dala....nampaknyer incik penulis semakin parah n macam nak kene migrain...aku chow dulu...hohoho....

Selasa, November 03, 2009

xsengaja woohhh

hujan kilat kat lua..kilat sabung menyabung...ni kalu pekene tido best gak neyh...bukak kipas no 5,sembunyi bawah selimut n bukak tingkap cket...perghhh...syahdu...angin sejuk sampai ke tulang sum sum laahhhh......

aku try intai kat lua...xmau ikut nafsu mata...kang kalu tido konfem sumer keje x buat...dala baju banyak x basuh berlonggok jer...eiyyy konfem mak aku sakit mata kalu tengok n of coz laa aku yang sakit telinga plak nanti dengar tazkirah mak aku....huhu...alamakkk...lupe nak angkat baju yang sidai semalam...mampus akuu....dala puppy duk berlegar je kat lua.....buat nyer dye menyendeng2 kat baju 2 sume macam ner??habisla xsuci daa...dengan sepantas kilat sambil lempar selimut atas katil,aku tros lari kluar bilik,wat pusingan u semula....g tutup kipas jap...membazir letrik la plak kang nanti...huh...huh...penat g berlari bukak pintu n angkat baju yang seberat 3 ekor gajah.....tros masuk semula,tutp grill n kunci pintu...sedar2 je aku da tido selama 3 jam n tinggal 2 jam je untuk aku siap kan sumer keje umah...giler kentang ahh...xsempat daa nak masak nieyh...huhu...harap mak bace blog aku n pecaya ngan cter benar di atas....sekian.....

gravestonee versi pelik

aku tengah makan mee goreng sambil silang kaki depan tv...sangat seronok+angin sepoi2 bahase dari selat johor yang bertiup aman damai...ecehhh.....tetiber loceng pintu bebunyi...uikkss sape datang plak neyh...potong stim....kacau idup btol...malas aku g bukak...baik aku layan wonderpets lagi seronok...hohoho...tapi bley plak dye bebunyi banyak kali...xmo banyak cakap,aku g ar tengok sape datang...

uihhh ade bungkusan untuk aku ruper nyeer...excited neyhhhh...mau bukak cepat2....nak tau pe aku dapat???

-------------------------


-------------------------

-------------------------

--------------------------


---------------------------


--------------------------



---------------------------



aku dapat gravestone!!!!!!!..uihh takut neyh...saper la plak yang busuk ati n dengki kat aku ni...tapi aku xmarah orang yang bagi 2...aku lagi suka...garvestone mahal wooo.......200coins....so sesape yang main farmville,ringan2kanla tangan bagi aku gravestone ekss...mahal tuuuu...bleyh aku jual kalu tengah sesak2 xde duet...hoho


notakakicagu:aku terime sume hadiah...babi pon aku layan...so sudi2 la bagi hadiah kat aku

Isnin, November 02, 2009

pokok

pe kes siram pokok time hujan......


huhuhu......ayah kate coz skang hujan asid berlambak...so kene basuh pokok n bagi dorang fresh water...ekss??yela.....bleyh diterima sket...

Ahad, November 01, 2009

iklaneka

baru sampai umah...gigih ni...xbukak kasut aper sumer tros g ngadap komputer...eks giler pe nak ngadap comp trus...mampus kene halau umah ngan mak aku kang...xreti2 nak bukak kasut dulu sebeluum masuk umah?memang saje je la 2 nak kene kan...nak tau aku g mane 2 hari ni?aku g pusing johor ikutrombongan kembara mahkota johor...aku x nak ikut sebenarnyer...tapi da dorang pakse aku ikut...cian plak kan...hehe...x ar...aku ikut parents g batu pahat...anta bebarang yang nak dikirim untuk abang aku.....pesan kat kawan dye suh bawak kan....dala tumpang suh orang bawakkan barang...bley plak sesuka ati bagi bungkusan seberat 3 ekor gajah...humanggaihhhh.....xpatut btol.memang x patut...selamat ar abang ridwan 2 cakap xkesah pon kalu beg berat cket coz parents aku sowang je tumpang barang kat dye...huh pe lagi....makin ligat ar mak ayah aku beli barang...sumbat sumer dalam beg 2....benda yang bley dapat kat sana pon mak ayah aku gigih nak bagi gak....biarlaa....asalkan mak n ayah bahagia sudaaa....


urgggghhhh tinggal seminggu je lagi duk kat umah...bohsan ni mau balik matrik...boring ar g sana...duk umah bley lepak n tido 16 jam sehari macam baby...chumel kan?hohoho....kalu balik matrik kene bangun awal...mandi pagi....g kelas...wat muka spastik...berebut beipaper kat koop....berebut makanan kat cafe...berebut toilet...n memacam lagilaaaa benda kene berebut nyer...huhu....penat tau...kene bejaga tetiap malam lagii...lepak umah senang...xde benda nak dirisaukan...tapi aku memang tengah risau pon skang ni...kalu result kondem...mampus aku....ermm lkalu result hancus terpakse ar aku tempah ruangan iklan kat surat khabar...
GADIS GAGAL EXAM MENCARI CALON SUAMI!!!!!hoho...anda mau kah?sila lah selak2 paper minggu depan...ade x iklan macam 2 eks....kalu mau isi borang skang pon bleyh...hoho...otak suda wengggg....

urrggghhhh dala...g bersurai...aku mau tido...len kali datang agi eks...mahap la xde air untuk dihidangkan...papai

notakakicagu:pic banyak dalam kamera n kamera 2 da dibawa oleh sabiq n muaz g ostel...sooo tunggu ar len kali baru jaja pic

Khamis, Oktober 29, 2009

anak puppy

slamat pagiiiiii.......senyum nampak gigi.....
eks nape macam ceria sangat neyh???huh....xxxxx.......xceria pon...tapi ngah wat reverse psychology skang ni...kawalan minda...hehe....hangin neyh...tapi xmau menjerit sampai tercabut gigi geraham da...gigi tinggal cket...kene sayang gigi...nanti xdapat makan cookies da...xbersinar la hidup.....

sedang geram sangat coz line lembab tahap sipot khinzir kene strok.....gler2 lembab ahh...ni yang wat aku x semangat nak download tutorial neyh...ah nanti naek sem rembat je ar dari sesape yang download....koser aku nak tgu 17 jam hanya nak download 1 chapter....baik la aku download game spongebob...ade gak pekdah nyer...tapi nak bukak page game pon xlepas dari tadi neyh...kalu aku tau ari ni line lembab gler,harus aku download tetengah malam tadi....huh geram neyh....

dala...tukar cter...aku tengah fikir nak wat kek batik ar...agak2 jadi x eks?da 7 kali aku wat tapi sume x jadi...tapiiiii kte xleh mudah putus asa kan...ermmmm....ulasan terbaik dari ayah untuk kek batik aku yang laz mase 2...

ayah:~ngan muka extra horrible~ni menatang ape neyh?nape rupenyer menakutkan...

uuuggggghhhh...mungkin 2 pujian kot..aku kene think positive...baru berjaya kan...tengok ar kalu mud aku rajin petang ni,aku wat la...jangan la dapur mak aku sampai jahanam plak petang nanti...huhu...wish me luck...usaha tangga kejayaan...tapi orang skang da malas naek tangga...aku lagi la malas....tukar ahh....usaha eskelator kejayaan...eks macam gerek sket kan...bleyh ah 2....

duk umah sensorang neyh...slalu pg2 kak aku ade lagi....tapi pagi ni xde plak...mak aku risau...siap mangga kan pagar...takut orang masuk....aku pon takut gak....xpe ah kalu ade orang masuk,aku wat2 pengsan jela...agak menjadi x taktik aku?erm 2 sebagai langkah keselamatan je...harapnyer selamat...aku bukan bse area2 cni...alah tapi xde nyer orang masuk...yang slalu masuk halaman umah aku cume puppy je...slama ni aku pelik nape kalu anjing kecik masuk halaman umah,mesti adek aku jerit.....anak puppy masukkkkk halamannnn!!!!puppy 2 kan memang untuk anak anjing...aku ingat dye sengal sangat@otak bergegar...rupenyer mak anjing...yang besar....jiran aku panggil dye puppy...memang nama manja dye puppy...nama btoll aku xtau la plak kan...koser la plak aku nak chek surat beranak puppy 2 plak...eiyyy....thats why la yang anjing kecik adek aku panggil puppy...xtau la aku 2 anak puppy@x tapi laz2 sume anjing kecik yang masuk halaman umah pon aadek aku panggil anak puppy...macam chumel la plak kan...hohoho...biar jela..

anak puppy 2 chumel2..puppy 2 pon bersih je...dye menetap kat umah tinggal selang 2 umah dari umah aku...tapi bersih....macam ade orang mandikan...jiran aku cina...slalu la dye bagi anjing 2 makan...tapi xpenah nampak plak dorang mandikan....mak aku la yang paling histeria kalu puppy 2 masuk halaman umah...kalu ujan dye suke lepak bawah kete ayah aku....bebulu je mak aku tengok...mak aku pancut ngan air...bleyh plak dye baring...ingat orang nak mandikan..lagi la mak aku hangin...emm.. skang da nak wat pagar halaman da....senang...puppy xmasuk la harapnyer...dala....bohsan citer pasal puppy...bersuraiiiiii

Rabu, Oktober 28, 2009

jari hijau...kaki hijau...kuku hijau

bangun pagi tadi kul 8...
dush...dushhh...ketuk kepala sendiri...nape da tamau tido lagi...takjub pon ade gak cket2...bapak awal gler bangun pagi(awal dalam pengiraan aku la)...hohoho...saye x kisah...
suda bohsan coz awal sangat bangun..tatau mau wat pe...tros online la kan...try nak donload game..dari kul 8 membawak ke kol 9...laz2 sampai kol 2...hasilnyer cumer 1 game je dapat di download...yang lain mcm2 masalahnyer...hangin neyh...dala line lembab semacam je...siput sedut lagi cepat tau...ahhh baik pekene berekfirst dulu...perut pon da berkeroncong....selamat mak da masak kan...aku sebenornyer bukan xreti masak...tapi periuk belanga kat dapur 2 sume takut ngan aku...so xdapek den nak nolong...takat masak air n nasik 2 memang aku da jhatam sangat da...bleyh dapat taraf jeneral la...2 pon kalu aku x lupe nak on kan suis rice cooker la...hohoho(sila ketawa gaya pakcik santa)......


em pasni nak wat ape laagi ek....bohsan tahap gaban...eh meh cni mau cter cket...semalam aku g kedai...malam...time 2 baru balik dari beronggeng ngan parents di luar...aku kalu kua pakai baju pesen pelik2 cket(ni adek aku cakap tapi aku rase bse je)...pulak 2 skang kan aku tinggal kawasan pinggir bandar(ayat sedap cket dari cakap tinggal kat kampung)......aku prasan da depan kedai 2 ade mat2 moto...so malas mau lama2...pas amik barang tros chow........eh of coz ar aku da bayar dulu kan barang2 2...xpepasal nak mencuri n lari laju2...hukhukhuk...haaa pas2 tros ar nak balik...dalam pejalanan 2(aku jalan kaki coz moto takut ngan aku...bukan sebab aku takut ngan moto...note penting:aku xtau bawak moto@kete..yang aku tau cume bawak beskal...mau racing?meh ar..)ade mat moto ikut aku...da seram+ngeri cket2...siap tegur aku cakap aku pakai bergayyaaaaa...uisyh ni sindir ke pe...aku da takut da coz malam n gusi sakit plak...xmau menjawab lelebih...kang ade gak kua paper sok gadis suci dibelasah mat motor kan....so aku jalan ar lelaju...nak bagi cepat sampaai...tapi malang x bebau...selipar jepon yang aku pakai putus time2 2 gak coz aku jalan cepat sangat...pulak 2 time 2 jalan 2 macam berlobang cket n aku x perasan....huhu suda jatuh ditimpa tanggga...tercium ppulak taik ayam...memang aku jatuh pon...tergolek golek macam dalam filem bollywood...romantik woooo....romantik la sangat...laz2 mat2 moto 2 tros blah...agak dorang pon takut gak minah weng mane bejalan tetengah malam ni kan....hohoho.....

huhu mau maen alice jari hijau@dalam bahasa atuk aku,alice greenfinger lagi...(note:atuk aku nama md salleh)aku cume dapat main free trial...1 jam je...wat sakit jiwa la macm ni...kalu mau maen lama kene beli...uggghhhh xmau aku...da la mahal...baek la aku beli game boy kat kedai apek depan umah....jimat pon jimat...puas ati...kalu kalah buleh hentak2 cket.....mau maen alice jari hijau!!!!mau maen alice jari hijau!!!!!haaa menjerit puas2 sampai tercabut gigi geraham....eh skang gusi aku xsakit sangat da....dye da start gatal...macam baby nak tumbuh gigi...so chumel kan...chumel la sangat...ugghhh xbleyh jaja lagi pic aku skang coz abang aku sengal g masuk memory card camera(ughh aku tatau la plak camera ade memory card@x...jangan tanyer aku...aku takut cket ngan teknologi) dalam laptop kawan ye yang ade virus...huhu suda kene format semula...n sume pic da hilang.......nanti aku da kumpul pic bebanyak,aku jaja kat sini sampai korang sume temuntah...muahahah

Selasa, Oktober 27, 2009

jalan

hmmm....tengah tengok sumpah bunian...sumpah meluat...biler laa bunian 2 nak sumpah azeera 2 plak.....benci plak tengok...huh...haa kan da meradang neyh....da da move on ke tchapter yang lain plak la....ermm tadi g skudai parade...ikut ayah n mak anta comp yang suda rosak...memang bohsan...mau antar comp je tapi kalu duk umah lagi bohsan...baik la berjalan jalan melihat keindahan malam...huhuhu.....aku suh cina kedai 2 tengok kan apple..macam mane mau guna camera nyer...ntah apple ni..susa btol mau guna...cina 2 pon xpandai coz kitorang g kat kedai acer...eh kat kedai samsung pon cina 2 xtau...susa susa kang aku jual je apple ni n beli mangga lagi bagus...kenyang perot...hohoho....bohsan tgu ayah lama sangat,aku singgah kfc...mau makan ayam even sakit gusi...pas2 da sampai umah,pe lagi...belasah ar kan sampai licin...sumer makan...ayah pon makan....da abes licin sumer ayah cakap....

ayah:ayam ni dye pancung pakai pedang samurai...kamu pon makan jer...

aku:eleh...ayah pon makan gak....

ayah:da kamu da beli,ayah makan jer....

aku:~speechless~

hukhuk...benci btol...

NTA PAPE

Sabda Rasulullah saw :

" Kebanyakan ahli neraka adalah terdiri daripada kaum wanita." Maka menangislah mereka dan bertanya salah seorang daripada mereka: " Mengapa terjadi demikian, adakah kerana mereka berzina atau membunuh anak atau kafir? " Baginda menjawab : " Tidak, mereka ini ialah mereka yang menggunakan lidah menyakiti hati suami dan tidak bersyukur akan nikmat yang disediakan oleh suaminya." (Muslim)

Sabda Rasulullah saw :

" Aku lihat api neraka, tidak pernah aku melihatnya seperti hari ini, kerana ada pemandangan yang dahsyat di dalamnya. Telah aku saksikan kebanyakan ahli neraka ialah wanita. Rasullullah saw ditanya: " Mengapa demikian ya Rasulullah? " Baginda menjawab:
"Wanita mengkufurkan suaminya dan mangkufurkan ihsannya. Jikalau engkau berbuat baik kepadanya seberapa banyak pun dia masih belum merasa berpuas hati dan merasa cukup." (Riwayat al-Bukhari)

Sabda Rasulullah saw :

" Apabila perempuan keluar rumah, sedangkan suaminya membencinya, dia dilaknat oleh semua malaikat di langit, dan semua apa yang dilaluinya selain daripada jin dan manusia sehingga dia kembali. " (Thabarani di dalam al-Awsat)

-dipetik daripada iluvislam.com untuk amalan bersama-



hmm meh tolong beramai ramai bersihkan sawang di belog ini...da berkurun aku x update...aku g bertapa kat gunung daik bercabang tiga selama 3 tahun.2 yg belog ni kusut masai bagai....ermmm otak da berbulu ar...xtau mau cter pasal pa...sama2 jela renungkan pe yang aku copy kat atas 2 ek...n jangan pepandai gatai mulut mau tanyer nape tulisan ade besar gajah n ade kecik kemetot...aku buta IT...2 pasai ar...penat aku nak oter..xbleh gak...haaa duk diam macam 2 suda...koser aku nak oter lagi...kang xpepasal ade yang dapat tendangan hikmat gempa bumi dari aku plak kang......dala aku tengah sakit gusi skang nii...atoiiiiilaaaa.....nak tumbuh geraham bongsu...huh xtumbuh lagi senang tau...sakit gilos xbleh tahan...laz2 aku makan pain killer.....baru ok cket...pasni aku xmembesar dala kan...kalu da tumbuh geraham bongsu da xbesar kan?kann?kannnnn?xpela...lagipon aku kan lagi tgi dari kak aku...kasi can ar dye tgi plak kan..asik terbantut jer...cian akun tengok...kuikuikui...
dala...mau beransur....mau merawat gigi ku...papai.....

Isnin, Oktober 05, 2009

muet

nak muet sok...tapi hati geram membara...menggelegak..i of my group 2 sangat lah sadis tadi...macam kan ko sorang je bercinta...ha 2 kecik2 nak bercinta...bile da gaduh...sume jadi xde mud...laz2 xde idea nak speaking...geram aku neyh...rase nak hentak2 jer dye tadi...kang ganggu marks untruk aku gak...sesia jer...dalaa....mau tido...bersiap untuk sok

Rabu, September 23, 2009

selamat hari raya...

ini adelah entry sticky mode k...



salam aidilfitri kepada seluruh muslim n muslimat di setiap ceruk dunia yang mengenali cendol yang anggun n family...maaf jika selama anda semua mengenali saya ada saya terkasar bahasa@tersilap bicara...maaf dipinta.....meh la datang umah aku eks...bleyh beraya sekali hohoohoo....seronok ni nak raya....dala...nak g isi ketupat...daaaa....babai

Isnin, September 21, 2009

hye

yeay yeay suda ari rayer....seronok neyh....bleyh makan n melantak puas2....


hohoho....da ari rayer kedua da....semalam of coz ar balik umah nenek...tapi naik kerete ngan sabiq adelah 1 pejalanan yang hazab...asik laaa nak kentut...2 la sape suh makan petai banyak2...da 2 pas kentut baru nk gtau aku...perghhh bau menyengat memang segar gler macam asli dari ladang petai...huhuhu...wat hangin jer...kang ade plak yang kene bom pagi2 rayer nih...selamat lah perasaan sabar still menebal dalam dada kan...geram btol...laz2 aku bagi kate dua kat dye...nak tahan kentut@halakan bontot kuar dari tingkap time nak kentut...dye pon setuju hjela...5mint pertama aku bley bernafas dengan tenang...tetibe jer aku bau macam pelik cket...bau yang mendatangkan kemarahan..aku tengok sabiq ngan pandangan yang xdapat ditafsirkan coz dye tengah senyum simpul n lebar nak mampus...ni yang aku nak kuarkan tendangan padu maharaja singa..huh!!20 minit kemudian,akhirnyer sampai gak ke kg halaman ku yang tercinta pas puas hidung aku tersiksa ngan haruman yg macam hampas n bertoksid x bagus untuk kesihatan n bleyh wat manusia jadi retard..ramai btol umat manusia kat umah nenek....sesak wooo...sumer sanak sedara balik....pas makan,baik laaa aku tido...bangun2 jer da maghrib....ahhh sudahh.....dala x mandi lagi..orang ramai,ketiak plak da bau kambing gurun...badan da gatal2...hmmm...simptom2 penyakit anaemia da muncul...hohoho....laz2 ikut ayah balik umah semula...mandi kat umah ar....selamat sabiq x ikut balik...kalu x,mau mati aku dalam kereta...n hari ni,mak,ayah n kak uda poser sunat...tinggal aku sorang terkontang kanting x poser n perut da berkeroncong lapar....huhuhuhu nak makanan...nyesal plak balik umah...kalu duk umah nenek kan senang...kilang makanan...asik je la ademakanan...ni x....xkan aku nak makan gula gula,choc n kueh rayer je...maner kenyang...huhuhu







cendol yang anggun




pemangsa n mangsa keadaan




cendol yang anggun lagi




haaa meh nak cter sehari sebelum rayer laa...kitorang(ayah,mak,cendol,orange busuk aka kak uda,muaz n sabiq)g menyertai perarakan rakyat singapore yang wat shopping last minute b4 rayer...sangat banyak barang tapi harga mahal gak even sok da nak rayer pon...huhu...kat angsana...penat lah shopping baju untuk kak uda...coz dye mempunyai ciri ciri unik seorang amfibia...eh x lah...dye retard...pendek...gemuk n berkaki besar...hohoho...penat seyh coz sumer baju untuk manusia normal x sesuai ngan dyer...laz2 akak 2 bagi dye baju untuk kanak kanak...hohoho haaa melopong kooo...2 la saper suh pendek sangat......aku x shopping coz aku x suker shopping...bleyh pecaya kah??dala kat lua hujan menderu deru...nii yang wat aku nak masuk makan kat kfc ayam goreng yang panas2 niii...

huh penat....






Jumaat, September 18, 2009

INI UNtok Bls DEnDam

namaku cendol
adakah aqu sjenis tv?
flat screen?
adoi
keliru identiti lak
taper2
sumer itu anugerah Allah...
sayer insan byase
senyum spanjang jalan...................
hahah

da kat umah...n meh dengar aku mengarottt

hohoho da stat bercuti...marilah kiter beraya n holiday sakan lupekan segala kerja yang melambak...

seronotttttttt nyer...yahhhhuuuu....dusshhhh...dussshhhh...sepak sumer buku rujukan fizik,kimia n math masuk lombong...berambus ko sumer dari pandangan aku...skang tengah seronok tengok avatar sambil makan almond london.tttteeeeettttttttttttttttttttttt...aku poser ar...x makan almond london lagi pon...huhuhu...masih lagi penat coz duk terperap selama 2jam lebih dalam bus time nak balik jb...ehhh tetiber avatar mati?naaper neyhhhh...huh....ahh sambung cter lagi la tentang perjalanan dalam bus...pedulikan segala hal avatar,doraemon maupun sunchan...haaa skang ni da xtahan duk dalam bus lama2...dala tempat pon kecik...selamatla aku berbadan cute....so muat la gak seat 2...kalu x,mau cramp badan dok statik jer x bergerak...dolu-dolu tahan ar dok dalam bus 12-14 jam coz dulu kan aku skola hujung dunia...huhu....skang da tua marr....xtahan duk statik lelama...sakit tulang belikat bagai....da tua tua kater nyer kan...


hmmm aku telah di tagg...macam malas ar plak nak wat kan...


Nama Penuh:
cendol yang anggun

Tarikh lahir:
03 disember 1990...sumer orang cepat ingat besday aku neyh...kasik adiah bebanyakk...kepada kawan2 ku...jangan nak wat lawak terhilang daya ingatan plak ek time 3 disember nanti...akan ku tuntut adiah...hohoho...n aku tau ade gak classmate aku yang bace blog aku,so siler lah insap skang n sediakan adiah besday awal2 bak kater pepatah sediakan baju sebelum basah....hohoho....kalu nak bagi aku adiah baju pon aku trimer gak...aku pakai size s tapi jangan risooo coz size m still diterima...

Tempat lahir:
Hospital Pontian...kat johor...time2 tu mak pak aku baru pindah dari perakk...kire kg aku kan kat perak n pontian...so time ni da wat decision nak dok johor n melawat la nenek aku kat pontian...dan dan 2 gak aku aku semangat nak kua jumper nenek aku...2 yang aku lahir kan pontian 2...selamat sempat sampai hospital...huhuhu...

Tempat Anda Dibesarkan:
johor lar...brape banyak akli aku nak bagitau kan time 2 aku da pindah johor n lahir kat johor...of coz lah aku membesar kat johor...geram neyhhhh suker tanyak benda banyak kali...ggggrrrr...xmo jawab kang baru tau...da la tengah kelaparan sebab x sahur ni....

Siapakah nama kawan rapat anda sewaktu kecil?-
actually aku x ingat sebenar nyer...dye kulit putih n innocent gler....tapi aku memang x ingat nama dye....hohoho...ater budak kecik namer nyer...juz panggil orang pon awak sayer je...xkoser aku nak ingat nama orang heh....sopan x i panggil kawan pon awak sayer jer...huhuhu....tapi kawan aku 2 memang baik tapi kememe cket...kekmeme means kuat nangis ar kan....kalu aku x datang pon dye mesti nangis...kememe wa cakap lu....so aku xbley buli dye sesangat...kang dye nangis kang mampos aku kene bantai ngan cikgu...2 time tadika la kan...time skola rendah plak aku kawan ngan fatimah,izzah n jannah...wahhh nama sumer syahdu2 jer...kitorang suker dok blakang klas n sandarkan krusi kat dinding wat gaya bersantai...tapi kekadnag nasib x baik krusi 2 terjatuh...aduuhhh sakit nyer...aku x tau ar ade x orang wat gaya bangang macam kitorang ni....

2. Apakah permainan masa kecil yang anda ingat?-
hmmm...banyak gak...main masak masak of coz ar kan...aku suker gler..lagi2 kalu timer balik kg...bley bukak pasar plakn g shopping kat pasar n siap bergossip kat pasar macam makcik makcik joyah yang xder keje 2 kan...kat kg kan banyak pokok2 n daun2...haaa 2 la modal jualan kitornag...aku main ngan kakak2 aku...kalu kat umah main kapal yang g belayar....konon2 puteri raja yang suka kan cabaran n g belayar la kan...sipa bayangkan ombak besor sumer...memang berwawasan ar kepala hotak kitorang....dala x mau buaka pekung di dada banyak sangat...nanti nampak pelik sangat life aku dari manusia normal...hohoho........

3.Kalau anda bergaduh dengan kawan anda..apakah kata kata yang anda nyatakan pada mereka?-kate?
xde kate kate da...biarkan tangan n kaki yang bersuara...hohoho...xdela...aku bukan la ganas sangat...aku hanya mampu kater kan yang pompuan cantik macam aku memang orang suker dengki n fitnah...hohoho....statement keji n rase macam nak muntah plak......

4.Di kawasan manakah yang menjadi tempat faveret anda bermain?-
erm taman permainan xsuker sangat coz kene berebut permainan ngan budak lain...halaman umah nenek aku n halaman umah aku ar...hohohoh...pastu bawah meja time zaman skola...best gler...dala xde orang kacau...main tido2 laz2 tetido btol...hohoh...cikgu cari pon xjumpe...xde gangguan...btolllll

5.Apakah cita cita anda masa kecil?-
nak jadi puteri raja...nak kahwin ngan mamat ncem...wahhh hdopp memang x berwawasan...yela...cita cita aku nak jadi gabenor bank negara...anda percaya????huhu dala bodoh math....ade hati nak jadi gabenor bank negara...aku da cakap yang aku ngan math ni memang x kacip langsung...bagai anjing dengan bayang bayang...math is anjing n aku bayang bayang yang anggun....so biarla aku berangan yang safe cket n xmembebankan minda aku yang xberkembang sangat timer 2 kan...baik la kau berangan jadi puteri raja je...hidup dala senang,of coz la puteri raja cantik n kahwin ngan putera raja yang ncem n lazly hidup happily eva after...THE ENDDDDD..

6.Apakah kartun atau rancangan tv yang andagemari dan masih ingat sampai sekarang?-
isyhhh aku memang minat bebenor la kartun2 niii...sailormoon...sinchan...totally spies...teenage mutant ninja turtle...avatar...atasinchi...sang wira...kluangman...yokiies...tau x citer yokiess??alah yang family telur duk dalam hutan 2...cute cute je sumer...lagi pe erks....banyak sangat ar n yang paling mendapat tempat di hati aku ialah doraemon...siap berangan nak ade pintu suka hati aku n poket ajaib macam doraemon...kalu la aku ade mesin masa 2 kan best...huhuhu

7.Makanan ringan apakah yang akan anda borong di kedai?-
aku x minat makanan ringan...aku kan menjalani gaya hidup yang sihat...makanlah biskut jacobs...walk of life...wahhh dan dan 2 wat iklan...dak aih..aku memang minat gler segala jenis jajan@bahasa asli nyer makanan ringan...hohoho...aku pengemar jajan....chocolate....cookies...aiskrim....asam...pendek kater paper yang xberkhasiat 2 sumer adelah kegemaran aku...

8.Nyatakan seorang rakan zaman kanak kanak anda yang anda teringin sangat nak jumpa sekarang..-
kawan yang aku x ingat ntah-hape-nyah-name-ko...aku memang sangat2 nak jumper dye...rindu tahap gaban neyh...

9.Apakah gelaran anda masa kecik?-
budak comel...ehhh aku x tipu...memang makcik2 aku sumer panggil aku budak comel..akak aku plak dorang panggil itik serati coz kene sawan nangis masa kecik...n bunyi dye nangis macam itik serati...hohoho...aku plak dorang panggil budak comel coz senyap n pemalu time kecik...thats why la bler besor aku bising n peramah bagai...hohoho...

10.Nyatakan seberapa banyak rakan bloger andayg anda ingin tau zaman kanak kanaknya..-
ermss sesaper yang bace blog aku ni...2 pon kalu ade la orang bace kan...huhuhu...

Rabu, Ogos 19, 2009

ham...ham..hampehhhhhh

huh ngeri ar nak balik dengan result ujian yg x membanggakan langsung....
siput sedut punyer ujian pekser pon lagi ok....
nih macam kene masuk tadika semula je...
pas dapat result 2 tros kol ayah...sj kol tros coz tau ayah mesti tengah sbuk keje n x pay attention sangat pe aku cakap nanti...mule2 ayah cakap ok je coz da lepas kan...
kalu kol mak konfem da ceramah perdana free selama 2 jam...

petang.....tengah sesedap belayar di dream land,tetibe mak kol.....alamak...sah sah kene bebel nih...tapi sebab da ngantuk,otak pon xcergas nak bagi alasan....haaaa kan je la pe mak cakap...tapi pas da habis perbualan,tros tersedar.alamak...masakkkkk aku balik nanti...kol mak smula n bagi alasan panjang berjela......siap cakap 2 ujian jer...xgugat final pon...tapi ups memang hasabbbb okek...kak uda yg matrik dulu pomn mase 1st ups dapat fizik F!!!!f for funnnn!!!fun okies...aja lagi hebat dari dye...dapat D for donkey...bodoh macam keldai.....huhuhu....ni sumer salah mulut kak iman lah ni....ddye yg sumpah aja dapat result ups rendah...salahkan ar dye...(jangan hiraukan perbalahan keluarga ini)......

huhu kene usaha lagi...akak siap bagi tazkirah...soh usaha sungguh2...ayah bagi nasihat jangan shopping da...yela x berfoya foya da...kene blaja sungguh2...nak g korea...jumpa putera katak....mak?mak bg tazkirah berjela dengan kebimbangan seorang ibu yg terhebat...takut anak xberjaya...takut anak xdapat masuk u...takut anak jd orang terbiar...chumeelll lah mak...(puji nihh.....)



anak saudara in heaven......so d
ikesempatan ini,saya ingin memaklumkan yg anak saudara saya telah kembali ke pangkuan NYA pada jam 7.00 malam 8.8.2009...my 2nd anak sedara...sebelum ni gugur gak...harap sumer dapat sedekahkan al_fatihah atas result ku yg hampeh n atas pemergian si kecil yg x berdosa ini....suci lg mulus




Isnin, Ogos 17, 2009

NON-HALAL DISEASE

Hmmm babi semakin liar berkeliaran kat matrik ni haa…
Hmm…memang sadis menatang babi ni…silap perhitungan bleh bawak maut….kene la slalu amalkan langkahh berjaga jaga…kalu ko rase ko da lama hidup..da banyak amal….xpe la gak kan…ni aku ni muda lagi………….xkahwin pon lagi…xmau mati lagi…nak kahwin dulu…..hohoho…sepatutnyer hapuskan je sume babi ni…xpon anta kat Pluto….biar penyakit bawaan xmerebak kat cni….tapi kos berlambak plak nak bawak summer menatang jijik 2 ke outerspace kan…….hmmm eh babi ni bahaya tau….perut dorang 2 macam mixing vessel…2 yg terhasil penyakit berbahaya summer dari dorang 2…J.E laaa….H1N1 laaa….hmmmm…macam2….so kene la slalu amalkan basuh tangan…jaga kebersihan…mandi 80 kali sehari…..gosok gg slalu…jangan sebulan skali baru gosok gg….tapi dalam dok ramai yg kene,matrik ni x insaf2 gak…xmau tutup gak…bawak2 la insafnyer….bagi arr aku cuti seminggu….alang2 bleh aku balik umah kan….xla asik terperap je…ni pon aku sorang2 je terperap kat bilik….rummate yg lain sume balik n g outing….sedih woooo….kang aku jadi gler plak kang dok sorang2 je kat bilik…selamat ar ade komik crayon sin chan….biar macam bodoh pon tapi …dye lawak…..INGAT DALAM OTAK,SIN CHAN BODOH TAPI LAWAK…..hoho…bleh wat aku tergelak sorang2…aik macam da cukup pakej je…dok sorang2 dalam bilik,bace sinchan n tergelak sorang2…sah sah otak aku da tergelincir sebelah…xstatik da otak aku ni…bergegar….
So xkesahla kalu result ups aku sok rendah kan…huhu takut nih result kua sok…mampos aku kalu fizik dapat fail…aku ni dala bab2 kete 2 aku x fasih sangat…dan dan 2 soklan bab kete nak kua…hmm…alamat nyer memng aku xjawab ar…alangkan lessen kete pon aku xde lagi….bawak moto pon aku xreti…ni nak suh aku jawab soalan bab2 keter…hmmpphhh hancus……sok kua result woo…takut nehhhh….takut sampai berpeluh sambil terguling guling dalam selimut macam tenggiling(sila bayangkan aku dalam keadaan tersebut)


KATAK YANG DIKASIHI,SAYA SUDI MENCIUM KAMU,JADIKANLAH SAYA ORANG KAYA………..malam tadi aku stayup…tengok THE PRINCE WHO TURNS 2 FROG…..best woo…mantap…meleleh aku tengok..seronok…aku macam berminat nak tengok coz ade ming dao…mule2 aku stat jatuh ati kat ming dao time aku tengok dye dalam MY BEST 3 PALS….n chen qiao en yg chumel 2…ngan fesyen pakaian yg kadang hodoh n kadang2 bleh diterima akal sket……tapi dalam cter ni ming dao kerek nak mampos…anak orang kaya la katekan….last2,cancel ar minat ming dao…..coz Aku rase aku da jatuh ati ar kat wang shao wei…ni jatuh ati yg btoll2 ni…encem woooo….skang wat persediaan nak blaja bahase korea..…yela harusss bersedia awal2…mane la tau wang shao wei tibe2 dapat hidayah n melamar aku kan…senang la aku nak berkomunikasi ngan dye…komunikasi kan penting dalam hubungan…dala dye 2 tenang je…romantic n suke mengalah….chumel n innocent btol…..chumelll…..chumelll nyer…miuuu…miuuuu…haaa tengok…kan cendol pon da pandai wat bunyi miuuu miiuuuu….da bley blaja bahase korea ni….apetah kene mengena miuuu miuu ngan bahasa korea pon aku xtau….hohohohoh…n tetibe aku rase macam stylo la plak kalu tido sambil terpeluk patung katak…n ade tabung katak yg berwarna hijau…owhhhh…sehangat tadahan asmara mu……wang shao wei…saya ade di Malaysia….meh la dating bertemu diri ku….hohohohoho…nak patung katak…n tabung katak….nak cadar katak…nak towel katak…owh cendol da gler pade katak….so babi,siler kua skang dari bumi Malaysia…cendol benci ko….

Babi:erks ape kene mengena dengan aku plak??aku xbersalah!!!

Pencinta katak:ko bersalah!!!anda dijatuhi hukuman mati mandatory

Babi:ape salah aku?ape salah aku!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pencinta katak:sebab ko berwarna pink…n maharaja chendol suda murka kerana warna pink kegemarannye suda dicemari dengan imej anda…so skang maharja cendol suda gler katak pula….sebgai pengajaran kepada sume kaum ko,korang sume kene membunuh kan diri……

Muahaha pandai2 aku jer selitkan imej babi plak….non-halal disease 2……cepat g samak diri,mulut,tekak kalu korang dijangkioti penyakit ni…(pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan oleh cendol yg cute serta secocok ngan wang shao wei yg chumelll)….eh x cter agi pasal prince frog 2…..alah aku tau ramai da tengok…cume aku je macam ketinggalan zaman cket baru nak tengok kan tapi aku pedulik hape….muahahaha…..aku hajat nyer xnak tido lansung malam tadi…tapi kawan2 aku sume da tido…hmmm baik la aku tido n sambung tengok sok plak…ehhh….cter korea ni macam dadah okies…..dala pelakon summer ncem n cun2…kalu da abes 1 episod,nak sambung n sambung agi xmo berenti even g toilet pon…..tapi aku xabes tengok lagi pon…baru abes 1 dvd…ade lagi 3 dvd….owhhh macam xcukup mase plak…tetiap ari kene g skola…bler la aku bleh tengok n abeskan prince frog ni…huhuhu xpe abes lambat pon,aku bley mimpi wang shao wei tetiap malam….seronok…yahhhoooooo….

Pagi tadi bangun kol 10…sekejap sangat je tau aku tido…..tapi xpe ar…tido lama x bagus untuk kesihatan…kalu bangun awal(awal dalam kamus holiday aku),bley study awal2,bley dapat ilmu banyak n blaja pandai n bley g study kat korea….yooohoooo….
Bley jumpe wang shao wei…seronokm nyer berangan…alah berangan memang seronok…lagipon berangan ni free jet au…alangkan nak masuk toilet pon kene bayar 20sen…kalu toilet klcc lagi la rm2 tau…haaaa baik la ko berangan je daripada ko abeskan duit 20sen kua masuk toilet….ek jangan perkecilkan kuasa minda…berngan 2 bahasa kolot…bahasa canggih ialah berimaginasi….bile ko stat berimaginasi,otak ko akan detect impulse yg dihantar n dye akan berusaha mencari jalan untuk bagi terhasil segala impian ko….tinggal lagi iman dalam dada je coz otak akan bagi idea untuk capai cita2 2 xkire dengan cara haram@halal…so iman la yg akan tentukan arah tujuan hidop ko…so ingt!!!!!otak memang pandai tapi ko kene pacu dye dengan iman…macam la tali pacuan kuda….kalu ko bli yg murah,dye akan cepat putus n ko terjatuh dari tunggangan ko…tapi kalu ko pkai tali yg high quality,xkesah la tali 2 buatan tempatan@import,asalkan bagus,ko akan selamat sampai ke destinasi…macam 2 jgk la hidup….ko kene sentiasa dalam keadaan beriman…baru hidop ko akan selamat dari godaan syaitan n mendapat nikmat syurga kan…kalu ko beriman sekejap sekejap,plak 2 iman cap ayam yg senipis kulit bawang,hmmm takut ko kecundang ditengah perjalanan menuju akhirat yg abadi……so kawan kawan ku……meh stat berimaginasi sambil di pandu oleh iman yang tinggi…….hehe…..

Ramadhan al-mubarak semakkin tibe….harap aku dapat berpeluang merasai rahmat ramadham lagi tahun nii….so korang summer da abes poser ganti???tinggal brape ari jer ni kan…xkan xmo poser ganti kot….pas ramdhan,syawal kan…hohoho seronok..yyeay yeaaey raye…pangggg!!!!!ha kan da kene lempang…padan muka cendol…poser x lagi da sbuk nak rayer…..alah raye kan best….banyak makanan…syorgaaa gler time 2….time 2 gak la system penghadaman aku berjalan lancer….diarrhoea sepanjang ari koo…yela makan macam2 kan…tapi xpe…aku pedulik hape…bantai je sumer…yg penting hati gembiraaa…..lalalalala~seronok…

Petang…aku dinner dengan nasi lemak rendang ayam yang dibeli oleh rakan sebaya di pasar malam masjid tanah.…slllurpp…nyam nyam….pas2 plak rummate aku bawak balik big appel…lagi la…makan dengan susu choc yg berkrim…wahhhaaa rasenyer program penambahan berat badan aku musin ni akan berjaya kott…seronok…pas makan hujan plak…hmmm memang sesuai sangatla untuk melayan aktiviti berpeleseran bersama mata…apeekaahhhh???tido la jawabnyer…dala…pergi bersurai…aku rase macam da mengarut banyak plak…chowwww….

Sabtu, Ogos 15, 2009

lagi?

kucing nii memang nak kene tau...xkan kerana aku sepak anak ko minggu lepas pon ko balas dendam berak didepan bilik aku berturut turut...perbutan baik di balas baik n perbuatan keji dibalas najis...tapiiii aku bukan sengaja sepak anak ko...aku xnampak tau...huhu...insaf sekejap...xbley menganiayai binatang da...yela balik kang aku bagi ko makan ek...jangan berak depan bilik aku da..n jangan landing atas kasut aku da ye kucing....

hari ni sabtu...diulangi sabtuuuu ye kawan kawan...tapi ade skola ganti plak...kene bangun awal seawal kol 4pagi mau bersiap siap g kelas...huh macam menipu la plak kan kul 4 pagi....macam malas gler nak g kelas pagi tadi...hasrat hati nak ponteng da...tapi kang aku plak jadi bodoh sekejap...cancel ah...asik asik jadi bodoh sekejap jer...baik la aku g kelas...pandai selama lamanyer kan...orang lain nak jadi bodoh jangan ikut...like masuk bakul angkat sendiri...ehhh xla maksudnyer jangan ikut perbuatan tidak elok makhluk lain...menjadi diri sendiri...jangan ikut orang kan...malam yg dingin semlam berjaya menggoda aku untuk tido awal...da ketinggalan menonton movie bersama teman..ayyyoohhh xbley jadi ni...cattt ingat,aku nak tengok movie malam ni...sila kosongkan masa anda....

tanggal 31,bulan 8...57...
hari yg mulia hari bahagia...

ahhh merdekaaaa...
merdekaaa.....
merdekaaa.....

huhu nak merdeka da....merdeka ker aku ni...hmmm...x!!!!aku x merdeka!!!!ni bulan merdeka tapi aku terkurung dalam bilik...jeritan batin aku lagi kuat dari jeritan merdeka dari rakyat malaysi tyime malam merdeka nanti...kad outing aku kene tahan dengan fello...thats mean aku xdapat balik selama 2 minggu...maksudnyer aku xdapat balik 1st puasa nanti....maksudnyer aku terkurung dalam matriks......maksudnyer kolej matrikulasi melaka da jadi penjara.....maksudnyer????xde maksudnyer daa....banyak tanyer plak...lempang laju laju kang....
hangin nih...orang lain dapat balik meraikan kedatangan ramadhan al-mubarak bersama keluarga tercinta,aku plak terkontang kanting sensorang kat cni...huhhh...geram nih...fly kang....
tapi xbley...fly adelah perbuatan yang xbaik kan kawan kawan..aku mane suke wat benda jahat ni...apetah lagi yg melanggar peraturan....hehehe

Jumaat, Ogos 14, 2009

kucing jahat

pening lah macam ni...ayyooo...kucing kat cni semakin da xbertamadun....ni spesies kucing dari zaman aper eks?paleolitik kah?suker berak di merata rata tempat...bajet poyo n stylo sangat la 2 membuang najis kat shower kegunaan manusia...aku xbley terima okies...engkau bajet kau bertamadun tau menggunakan proper toilet dari kucing jalanan yg lain...aku xbley terimaaaa...memang nak kene kucing ni...siap dye kalau dye datang lagi n membuang najis merata rata...harusss nak kene dye di...dala 2 sanggup muntah didepan bilik aku yg cute n chumel...ko kater ko kucing bertamadun la konon coz da masuk matrik n xsetaraf ngan kucing liar n jalanan yg lain tapi naper ko xpandai membacer lagi?kan aku da tulis besar besra kat depan pintu 2....siap aku buat poster sebesar alam lagi "dilarang membuang najis merata rata didepan pitu bilik aku"...ko ni memang degil heh...dari dulu lagi keturunan ko da xpuas ati kat aku...nenek moyang ko lagi terok...siap wat pintu bilik aku bagai tandas syorga korang taun lepas eks...isyyhhh bikin panas ajer tau x?pegi la bergaya bagai kucing normal yg lain...g la berak kat tanah...aku xheran cket pon...ntah ntah time aku g kelas,ko pon pegi kelas blaja cara nak menggunakan tandas manusia...harusss aku cari tok guru korang...siaapppp la tok guru ko n anak murid sekelian nyer akan aku hapuskan...aku marah nii...marahh nii....haaa....jangan berani berani lagi tunjuk muka depan aku...kalu ko wat gak,aku tangkap ko n bagi kat budak hayat...biar ko djadikan alat eksperimen dorang macam hamster2 putih kesayangan yg chumel...haarrrr...haarrrr....harrrr.....(eks xtau 2 spesies gelak@marah)

cikgu fizik bagi nasihat tadi kalu terbuka kedai makan dilarang lap pinggan menggunakan spender...apekah cikgu ni mencarut di tengah2 lecture hall....mata yg kuyu n nak tersengguk sengguk tros segar...macam terpelik la plak cikgu fizik bley terkeluarkan ayat mencarut...
m,aksudnyer jangan letak n gunakan sesuatu kat tempat yg salah...contohnyer tido time ckgu da kering air liur bagi kuliah tapi murid murid di belakang sedap sedap menumpahkan air liur n belayar ke dreamland yg bahagia....apekah yg aku mengarut nii...hohoho...n cikgu cakap gak jangan ikut watak pak din dalam majalah ujang@watah sinchan yg pakai spender di kepala...ingat sumer pesanan cikgu...jangan lap pinggan pakai spender n jangan pakai spender di kepala....hoho...bangan pegi ingat yang 2...seppatutnyer ingat maksud tersirat...dala...i da pening...baik tidor...bye

Sabtu, Ogos 08, 2009

sedih+kechiwa=gembira

kat kl skang ni....xrancang pon sebenarnyer...tetiber je sampai seru nak jumper kengkawan lama sumer kan...n pagi tadi aku ade class sampai kul 12...dengan gigih ni aku g melka central...naik cab dengan bayaranrm20 sorang...lucky sesangat bler zira sanggup teman aku g melaka central...sanggup korbankan duit hanye semata mata nak teman aku....tq zira...pas2 rushing2 nak kejar tiket bus...supaya dapat samapi kl awal n jumpe kengkawan sumer...aku ingatkan kedatangan aku akan diterima dengan tangan terbuka..butttttt......one of da lady...of coz my frenz macam ntah la ek...susah nak cakap...aku datang jejauh kan...sanggup 2...dengan penat penat ade classnyer,dengan hanyer breakfast je n xmakan langsung...aku xminx pengorbanan aku dihargai....tapi kalu ko sbuk pon,aku sanggup datang umah ko...semata mata nak jumpa ko...xsakit ati...cumer kechiwa sesangat jer...n aku datang kl pon coz nak tengok kawan aku...maz...ade orang datang merisik dye...arkitek 2....congrats ar...ye setiap manusia ade jodoh n rezeki yg ditetapkan...what u give...u get back...like roda yang berputar...xselamanyer dye berputar ke kanan...kadang kadang tersasar ke kiri...xselama nyer berputar ditengah jalan yg lurus...kadang2 terbenam dalam lopak yg dalam n berlumpur serta berduri kan....2lah fitrah kehidupan...pape pon sangat enjoy jumper dorang coz langsung xdirancang....n do a lootttttttt of retail theraphy...nak sambung lagi sok...yahhhuuuu......n jumpe kengkawan lagi sok...rahhmaattttt....a lot of stries...a lottttttt.....tapi duit terbang melayang layang je...huhuhu...insaff sekejap erks....alah skang kan time nak berlepak n bersuka ria dengan kengkawan kannn...nanti yg sorang da kahwin...tinggal la beraper kerat je kan...haruss fikir nak pakai pe datang wedding maznie......seronok nii....tahniah maznie kerana dapat jodoh yg baik...sesuai dengan ko....bukan setakat berkerjaya je tapi tetap pendirian agama....sangatt sesuai...bagai pinang dibelah belah...sangat sedap dimakan sampai menjilat jari...nanti la cter lagi secar detail eks...skang bagi pendahuluan je dulu...hohoho...bye

Isnin, Ogos 03, 2009

da sampai

da sampai matrik pon...da stat kelasss...malas sesangat nak study...huhu...da bse bangun lambat...tetibe kene bangun awal...macam pelik sesangat...mase datang semalam kene wat pemeriksaan jesihatan...ni sume angkara babi...hoho...n sana sini orang pakai mask..tapi aku xterfikir lal lagi nak pakai mask kan...nanti la sok luse kalu da macam trok cket aku pakai ar...n semalam rum mate aku bawak kek choc yg sangatlaaaahhhhh moist n sedap...menjilat jari..yuuuhhhuuu...seronok...eh dala nak masuk kuliah da...chow chin chau

Jumaat, Julai 31, 2009

bohsan n tensi






haha orkid ni suda berteman....

selamat pagi sumer orang...bangunnnn....bangun....kepada sesape yg asik membute 2 je bangunlah...lihatlah dunia yang amat indah ni...hohoho....
semangat nak balik matrik da ade sket2 coz saye da bohsan dok umah...saye memang pemalas n suke bermalas malas....selama nie slalu merungut xcukup masa untuk rehat n tido...al maklum lah saye kan tido macam baby...16 jam sehari...ha skang da ade mase berlambak lambak siap bley sedekah kat orang lagi...haaa amikla kau masa aku...amik...amik...sape yg xcukup mase meh aku nak sedekah...perancangan untuk wat keje sekola suda di tangguhkan...ahhh sume keje 2 sambung time kat ostel la...ape barang nak study kat umah kan...sa bosan la tapi nyer kua bilik masuk bilik n pusing umah seorang diri....nak brebual pon xtau dengan sape....owhh agaknyer gini la rase bohsan biler da tua nanti...xde kawan bebual kan....so xmooo tua lagi...kene nikmati masa n jiwa keremajaan ini dengan sesungguh hati...

hmmm ketika bohsan,manusia cenderung untuk tido...tapi saye suda penat untuk tido mau pon berpura pura tido...mata pon xsanggup untuk memandang bantal...apetah lagi untuk menghampiri katill....kepala juge suda sakit n hampir migrain kerana tabiat tido yg melampau lampau ini.....so jalan terbaik adela online....cube chat tapiiii tros patah semangat kerana ade lagi ungka ungka yg xbertamadun di zaman serba moden ini...macam la xde topik lain ko nak wat modal selain seks...laz laz kene tazkirah percuma dari saya...hoho...padan muka...haaa kan da kene tazkirah ngan cendol yg tengah pening n tensi ni....

hmmm kalu cuti ni sebulan mau lama2 saye jadi openceramah je coz ari2 mentazkirah orang di ruangan chatting....hmmm bikin mood tumpul sesajer...bohsan dan tensi ni...rase mau menjerit hingga tercabut gigi gerahamm.....semalam gigi saye@gusi sakit lagi...membengkak mau tumbuh gigi baru...huh saye yg cepat panas ati kalau gusi membengkak trus sepantas kilat maluru ke toilet n capai botol listerine....tuang dalam mulut n kumur sekuat ati biar segala makhluk perosak n pemusnah gigi 2 hancur....hohoho...sampai tertelan telan listerine.....n pas2 da ok....xbengkak pon...skang saye da bijak...kalu kene ulser pon saye kumur listerine juge....tapi xmo la kumur listerine itu menjadi hobi kerana amat sakit n pedih ye listerine 2...slalu menangis sambil kumur listerine....huhu...pedih x terkire

tensi juge skang coz kak kate nak balik umah tapi dye cancelkan coz ayah nak datang...tapi yg menimbulkan amarah adelah kerana dye menhasilkan berpuluh puluh ela senarai barangan untuk di bawa...sekejap sekejap kang nset bebunyi n bertambah lagi list barangan nyer...huhu...pening kepala mencari di segenap pelusuk umah barangan minah tersebut...bler da x jumper haruslah mendatangkan amarah n tensi yg berpanjangan...bley x wat2 lupe segala list dye....hehe

Khamis, Julai 30, 2009

sedih

hmm...saye rase saya macam tiada kehidupan...ade kehidupan tapi rase macam amat memboringkan...kerana ape?coz tengah fkir nak bawak barang ape g matrik...huwwwaaaaa sedihnyer....holiday da nak habes...kerja sekolah banyak lagi xbuat...yg da wat pon secipot jer...macam ne ni...(da cuak)...ngeh...ngeh...ngeh....pas2 ngeri plak 2 nak tau result...huhu...janganla terok sangat...ya allah...aku tau aku banyak tido n berfoya foya...tapi janganlah ko takdirkan aku dapat result yg lingkup meletop mak minah bagai...huuhuhu...ngeri wooo.....memang xsabar nak habis matrik la...yela aku kan 2 tahun punyer program...da sangat boring dengan matrik...no life...no fun....kalu da stat sekola 2 konfem sbuk...tetiap ari ade keje n kene stayup....kelas sampai malam....coz ni program...thats why pack gler masa...hoho...cter pasal matrik je coz nak amik semangat blaja....kekadang kann..perangai classmate aku macam agak annoying gak la..aku xtau aku yg oversenstve or dorang yg xjg batas...ntahla...tapi yg pasti aku xsuke orang kacau barang aku tanpa kebenaran cnthnyer nset@purse....sbuk chek2 isi semua...n bler dorang wat macam 2 of coz la aku marah tapi dorang ingat aku x kisah coz aku marah sambil gelak....hmmm aku x kesah dorang dok korek korek beg aku cari gule2@ air@sarapan(beg aku fleksibel n slalu penoh dengan makanan)...tapi xyah ar chek2 nset n purse bagai...aku xsuke...perangai 2 sumer amat menjengkelkan...but overall dorang sumer ok n happening...better than my classmate time kat hayat dulu...berpuak puak n x mesra...

hoho ade brape hari je la nak habes cuti...kene r tahan diri dari online virus ni kalu da menyerang aku,memang payah nak sembuh..lagi kronik dari virus H1N1...kalu aku online lagi sok,mampos la aku xsiap keje sekola sumer...aku ni bukak mata je tros on pc,g gosok gg n cuci muka,n layan blog,g jejalan blog orang....agak da 3@4 jam online,off jap...sambung tido smla....bangun 2 tengok tv plak....da nak kul 5 baru dok kemas umah n keje yg sewaktu dengan nyer...malam lagi la tengok tv coz banyak cter best woo....so time bile aku nak study?harus la aku stop online sampai habes cuti kan...

balik melaka nanti aku balik sensorang...kenkawan sumer parents anta...parents aku ni xsure lagi anta@x coz ayah aku bz 24 jam...ntah ape ntah di bizi kan...tapi aku x kisah pon dorang x anta coz aku memang da biase travel sendiri coz dulu pon aku skola jauh kan...

tadi time baru nak online ayah aku jap jap suh aku tengok tv...suh aku tengok di balik tabir pilih kasih...macam ner dorang bersolek nampak macam hantu@nampak macam baru pas accident...yela konon konon dye kate xnak bagi aku asik tengok tv n trekejut tengok antu nyer sumer bagai kan....eleh aku memang da tau la 2 lakonan sumer tapi da 2 sumer cter...of coz la njoy n wat terkejut kalu tengok antu kan...eh pilih kasih ni ntah pape jela tau...aku xlayan pon tapi abang aku fanatik gler...nak muntah aku tengok lakonan dorang...over tau...hih xsuke ar....
hmmm dala..mau menganyammimpi indah sang pari pari...nanti nantila aku bebel lagi...

Rabu, Julai 29, 2009

busy

hohoho...
cuti ni aku sangat berfoya foya...memang berfoya abes la
x agak2...buku pon aku xtengok...kalu tengok pon sipi sipi je...like do i know u.....hohoho
eh life aku kat umah macam sbuk je la kan...
bangun pagi...tup tup da malam smla...huhu xsempat nak study...nak wat camne...nak tgu sok plak pon same je macam 2...ntah ape la kan yg aku wat pon aku xtau....
padahal dok sensorang je pon.....macam bosn tapi sibuk...macam sbuk tapi bohsan...eh pe yang aku mengarut ni...kat luar panas membakar...mujur rumah aku ade bumbung...kalu x aku da jadi macam ayam salai.....erks ade ke?
cian plak tengok pokok sumer layu...tapi lain tahun la eks aki siram...coz aku sbuk...sbuk melayan mata...hohoho...eh aku da x tido banyak tau skang...luse lepas,aku un pagi kul 1 petang...semalam aku bangau pagi kul 12 tengah hari n hari ni aku bangun pagi kul 10...hohoho berjaya x diri aku ni?wahhh kalu mak aku tau mau telinga nipis kene ceramah perdana...ni yg untung nyer mak keje...hohoho...mak bukan tau aku bangun lambat pon...nanti dalam kul 5 nanti baru la aku busy duk ngemas umah sumer...so biler mak balik nampak la aku busy wat keje kan...hehe pandai x aku???

busy tau.....ntah ape yg di busy kan pon aku pon xtau...tapi tetiap hari pon wat benda yg sama je...xberkembang otak aku...ni konfem balik matrik nanti otak aku berkarat...owh doraemon...pinjamkan poket magic 2...nak brain wash minda.....tapi cuti ni x mmbace langsung...movie pon xtengok....tengok tv jer...tengok spongebob,wonderpet...eh wonderpet sangat seronok n menyeronok kan...~ape yg pentinggggg...kerjasamaaaaaa...~suke kat ming ming....chumell......n suke gak kat psyduck dalam pokemon 2.....chumel n suker wat lawak bodoh...guess what?kemas2 bilik abang semalam n jumpe set choker guess....wohhhooo...seronok ni...dala singpore edition punyer...n coz ni bukan blog untuk show off,so xmo tunjuk la...leh melaram kat matrik nanti....yeyeah....dye beli untuk gf dye kot...ahhh xkire arr...aku da jumpe dulu..halal kje la bagi kat aku pon kan...muahaha

Isnin, Julai 27, 2009

deco perut


buncitkan perot aku....abaikan pusat buruk itu...

erkss...pas melantak dengan banyaknyer siang tadi,aku rase perut aku yg buncit ni semakin bertambah buncit...huhuhu mcm ner ni....ni yang wat aku depressss n hyper tension ni...
aku depress...
aku depress...
aku depress....
hohoho...bler depress....jerawat tumbuh...bler ade jerawat...aku jadi makin hyper tension...bler da jadi hyper tension,aku akan menjerit histeria macam orang gler...bler aku da histeria,orang datang tangkap aku masukkan kat wad sakit jiwa....
so,,,,kamu,kamu n kamu!kalu xnak aku jadi macam 2,bgtau cepat....pe ubat untuk hilangkan perut buncit...
muahahaha!!!!


adekah aku perlu praktik kan deco perut like this???

Ahad, Julai 26, 2009

bersih minda

professor......

Seorang profesor melangkah penuh bergaya menuju ke bilik kuliahnya. Dia hendak menguji pelajarnya mengenai kelemahan diri. Dia bertanya, "Siapa yang merasakan dirinya bodoh, sila berdiri". Semua pelajar diam. Ada yang senyum.

Tidak lama kemudian, seorang pelajar bangun. Profesor berkata: "Oooh..Jadi awak mengakulah diri awak ni bodoh?" Pelajar: Bukan prof, sebenarnya saya tidak sanggup lihat profesor seorang saja yang mengaku bodoh dan berdiri disini!

sudu....

Seorang lelaki buta memasuki sebuah restoran. Amin, pemilik restoran itu juga berperanan sebagai pelayan mendatanginya dan menghulurkan menu. "Saya orang buta dan saya tak boleh membaca menu.Tolong bawakan sudu kotor yang telah dipakai oleh pengunjung sebelumnya dan saya akan menciumnya. Dari situ nanti saya tahu masakan apa yang enak untuk dipesan," kata lelaki buta tersebut.

Amin mengumpulkan beberapa sudu bekas dipakai yang ada dan memberikannya kepada lelaki tersebut. Ia mencium sudu itu dan akhirnya berkata, "Saya pesan ikan pais dan sayur masak asam bang".Dengan agak terperanjat Amin mencatat pesanan lelaki buta itu. Menu itu memang menjadi kegemaran para pengunjung restoran tersebut.

Beberapa hari kemudian lelaki buta tersebut datang lagi. Sekali lagi dia minta sudu bekas dipakai untuk dicium, tetapi bukan yang habis dipakai utk makan ikan pais dan sayur masak asam. Hanya ada satu sudu yang habis dipakai untuk makan menu lainnya. Amin memberikannya kepada lelaki buta tersebut yang kemudian memcium sudu itu dan berkata, "Bau sudu yang ini sedap juga, seperti habis diguna untuk makan ayam bakar dengan sayur ulam dan sambal belacan." Amin mengiyakan dan si lelaki buta memesan makanan tersebut.

Lelaki buta itu untuk ketiga kalinya datang semula beberapa hari kemudian. Dia datang lebih awal ketika belum ada satupun pengunjung yang datang sehingga tidak ada sudu bekas diguna yang boleh diberikan untuk dihidu. Entah dari mana datangnya, tiba-tiba sifat nakal bodoh Amin muncul.

Dia menghampiri isterinya yang berperanan sebagai tukang masak di dapur. Diberikannya satu sudu dan berkata, "Yati, kamu usapkan sudu ini di ketiak kamu" "Apa-apa lah abang ni ?" tanya Yati tak faham. "Sudahlah ikut je lahhhh, untuk kemajuan restoran kita," kata Amin setengah memaksa. Yati menurut, mengusapkan sudu tersebut di "ketiak! nya" dan menyerahkan kembali kepada Amin.

Dibawanya sudu tersebut ke lelaki buta yang duduk menunggu. Lelaki buta itupun menghidu sudu itu, dengan mengernyitkan keningnya, lelaki buta tersebut berkata, "Aku tidak menyangka makwe lamaku Yati bekerja di sini.boleh saya jumpa dia" Amin: ???


Sabtu, Julai 25, 2009

pokok


haa ni la pokok 2...mak aku cakap ni pokok ati ati...ntah ye ke x aku pon xtau...aku bantai yoo.tengok cantik n murah...nak jage pon senang...aku siram je suda



pokok orkid yg xde kawan...

hmmm...tadi petang g umah nenek...nak amik nenek bawak balik umah coz sok kitorang ade wat family gathering...wahhhh....sangat2 seronok....ade makanan banyak sok....yummy yummmy..
xsabar nehh...hohoho...so dalam pejalanan 2 singgah nursery jap...nursery yg jual pokok2 2 ye kawan2....bukan nursery yg ade budak2 kecik hingus meleleh n suke meraung2 2...huhu...sebab dulu aku penah....tersalah fikir...dulu abg aku yg first ade gf la...pas2 dye ajak family kitorang jumpa family gf dye 2...dye cakap ar umah nyer yg ade nursery 2...aku ni da duk terbayang bebudak berlonggok la bagai kan...biler sampai2 hek elleh...nursery pokok bunga rupenyer...patutla berseni je halaman umah....



ni kaktus ni dye yg bagi kat aku...besday present...dye bagi sepasang...tapi yg lagi 1 da mati...sebab x dapat sntuhan kasih sayang aku

haa kat nursery tadi 2 ingatkan nak beli pokok periuk kera...tapi sangggggaaatttt2 mahal looo...baik la aku beli kat giant...baru rm6 ko...2 pon bley tahan besar...ni keciik cinonet dye jual da 2o lebih....dala 2 ade sebijik je periuk kera nyer...xmau la...dye kate mahal coz 2 periuk kera hutan...so memang eksotik sesangat la...ahhh...aku pedulik hape...hutan ke...belaan ke...yg penting murah marrr...lagipon aku bukan balik umah slalu pon nak dok ngadap pokok 2..lain la pokok periuk kera 2 bley bawak g ostel kan...ahhh susah susah sangat,aku gantung je la periuk belanga mak aku 2...hohoho...bley tahan berseni gak kan kepala otak aku ni....ehhh tapi aku rase idea 2 aku kene tangguh 7 keturunan dulu kot...kang ade gak yg makan penyapu memalam ni








tengah bertanding you think you can dance

haa ayam2 kat atas 2 sumer akan menjadi korban sok...ayah aku beli 3 tapi 1 lagi tuan nyer anta sok...n ayam da mati ayah aku beli lagi 3...erkksss da mati kene sembelih yer...bukan mati kene langgar...isyyhhh you olsss ni sukan wat fikiran menyenget tau...



ni plak time kat pasar mane ntah...aku cakap ar nak makan asam pedas nenek masak...mak aku pon semangat ar beli ikan pape ntah...tapi dalam pejalanan balik umah ade pasar malam plak...so trus beli makanan...n idea asam pedas 2 tros terkubur n ikan2 2 akan masuk frame je kot...wakaka....


sangat banyak tempat persinggahan yer sampaikan aku pon da malas nak turun...macam2 la plak nak di beli nyer...laz2 aku lepak je dalam keter...aku ingatkan dorang g sekejap jer...ruper2 nyer...mak aih...lamer bebenor...kua2 je ayah aku dari kedai,aku tengok dye bawak benda ni...




agak2 korang hangin terbakar x aku?dala tgu lama...hape kejadah ntah nak beli mendalah 2...aku pon xtau name nyer...ayah aku kate nanti senang sedara mara nak guna...xyah sewa kat orang da....susah nak g amik n anta...siap nak beli belas2 tapi yang ade 5 je....huh selamat...kalu x....bersesak ar kitorang dalam kete 2...dala aku dok tgu sensorang ngan ekon x bukak nyer...dala menetap di negara yang duk kat garisan khatulistiwa...berpeluh okies ketiak aku...da macam wat sauna da dalam 2...dat why aku nampak makin muda....


muda x i???

Jumaat, Julai 24, 2009

lembab@slow

huhuhu....
sangat2 sengal okies line internet umah aku ni...lembab macam sipot sedut..sipot sedut pon lagi laju tau x...maksud aku bukan lembab yang stil basah lagi 2...maksud aku lembab yg lembab....slow....nak tgu dye bukak 1 page,aku bley siap kemas umah n mop lantai bagai...huh!!!......geram nih....sengal btol....

insomnia kah?

bangun sumer orang...bangun......
hahaha sowie jangan marah aku kacau korang tido...kang xpepasal ade orang baling aku batu,kulit pisang,polisterin bekas mee hoon goreng basi pagi tadi,kon ais krim.......
yela....yela....bersurai...xyah bangun....g tido semula




aku xbley tido weyh.....
time2 banyak mase lapang ni la mata aku xmo tido...cube kalo sok 2 exam ke,quiz ke,harus kol 9 malam mata aku da meraung nak tido...siap kua air mata mengantuk poyo mintak tido lagi...kang aku derma kan je kornea mata aku ni kat tabung darah negara kang baru tau..(motif??apekah xde tempat lain nak derma kornea mata???)tapi nanti kang aku gak susah...xbley usha mamat mamat jambu lagi T_________________T.haha mane ade...aku menjaga pandangan dowh....mane ade usha usha mamat2 jambu ni....tengok pon malas....lgpon kat kolej aku 2 mane ade mamat jambu pon...maksud aku jambu air yg kulit licin gler yer...bukan jambu batu yg suda berulat...hohoho....
dala 2 ingat nak g kelas ke@nak g gig?gler dressing ngan suar skinny ke apetah yg bawah slim gler n atas besar gedobos....n baju kemeja petak2....n tie pendek n kechik nak mampus....sampaikan cikgu aku pon terikut style tie 2...aku syak dye berebut tie ngan anka dye pepagi sebelom g keje.....

MAKAN......hari ni aku xmakan nasi langsung u olssss...btol....xtipu....agaknyer sebab 2 ar aku xbley tido...katernyer ponperut melayu...kalu kat umah slalu nye aku makan nasi time malam je coz tgu mak aku balik masak lauk...nasi harus ar aku masak dulu...ntah nape ntah aku x masak lauk...masak je la tros...bley lunch kan(malas padahal).....alah lagipon orang kater makan masakan air tangan ibu kan berkat...ekekeke.....so slalu nye aku kan balik umah time cuti je...da kalu cuti pe kes aku nak bangun awal kan...so time lunch 2 slalu nye aku makan breakfast aku...alaaa bukan susah pon breakfast kan....haaa lgpon tadi mak aku xmasak...dye bawak balik nsai tomato n segala mak nenek kuih...so pas je makan kuih,aku macam da xnak makan nasi plak....memang lapar sesangat tapi malas nak makan tetengah malam......hmmmmm...nampak gaya hancur ar impian aku nak tambah 4kilo cuti ni...aku syak berat badan aku turun lagi ar...yela makanan kat cafe kan xsedap.....huhuhu takot kurus kering n jadi macam plywood berjalan plak nantii....

SHOPPING.......weekend mase 2 aku kua shopping ngan abang...n ade beli 1 pokok yang sangat unik...dye daun jer...xde bunga....tapi daun nye kaler merah n ijau striking....chumel..nanti ar sok aku jaja pic nyer dalam ni...xgler lagi aku nak kua umah g halaman tetengah malam bute semata mata nak snap pic pokok 2...kang xpepasal ayah aku ingat aku nak lari umah plak kan....x ke haru jadinyer.....ayah aku bukan bley...ni aku chat memalam pon slalu dye pantau...takot aku bukak website mengarot...protective ye ayah ku ni...kalu siang,ko nak chatting braope lama pon dye xkisah...cube kalu da masuk maghrib,nanti kang jap2 dye ade kat sebelah aku tengaokaku bukak website ape...alah aku bukan watpe pon...kalu x update blog,konfem aku bukak facebook...2 jela..... hhhaaaa yang bestnyer pokok 2 harga rm3 je....sronok....ingat nak beli pokok periuk kera yg bley gantung2 2 tapi kang nt xtau nak gantung katner...ahhh cancel ar....

Khamis, Julai 23, 2009

manusia sotong?

Mimpi dan harapan
Bagai duri yang mencengkam
Tak pernah terluahkan
Hanyalah di hati tersimpan
Terpendam
Keterbatasan diriku menjadi penghalang

Sampai bila aku bertanya sampai bila
Ku harus mencuba
Bila lagi desak hatiku bila lagi
Aku harus berani

Lalu ku bangkit tegak berdiri
Mengatur langkah ku terus mendaki
Cita-citaku
Di mercu

Mimpi dan harapan cecita yang tinggi menjulang
Seandainya ku biar cecita dihati tersimpan
Terpendam
Keterbatasan tak wajar menjadi penghalang

Sampai bila aku bertanya sampai bila
Ku harus mencuba
Bila lagi desak hatiku bila lagi
Aku harus berani

Lalu ku bangkit tegak berdiri
Mengatur langkah ku terus mendaki
Cita-citaku
Di mercu

Aku mencari kekuatan
Dalam kelemahan
Aku temui kejayaan
Dalam keberanian

Sampai bila aku bertanya sampai bila
Ku harus mencuba
Bila lagi desak hatiku bila lagi
Aku harus berani

Lalu ku bangkit tegak berdiri
Mengatur langkah ku terus mendaki
Cita-citaku
Di mercu
Di mercu


pe kene mengena aku ngan lagu kat atas 2???meh cni aku nak citer........

aku mimpi ngeri malam tadi...ngeri sesangat...bangun tido suda berpeluh setempayan...takoootttt wooo...aku mimpi....aku kahwin dengan seorang jejaka yang sangat la pelik muke dye...pelik sesangat...gusi n gigi dye hitam...macam barumakan sotong fresh yang ade ink hitamnyer 2 lagi...n pulak 2 gigi n gusi dye tersangat la besar....sampaikan kulit bibir dye 2 xmampu menampung n xmampu tutup mulut dye 2....so muka dye macam asikla tersenyum je.....aku xtau la aku kne kahwin nga dye@hape dalam mimpi 2 tapi macam ade gerak ati aku cakap 2 partner aku....xtau la partner idup@partner perniagaan@ partner prject mega pape ke kan...tapi kalu da muka macam 2 punyer buruk n menakutkan...sanggup aku jadi andartu...takut weyh.....huhu seram sejuk je tau aku bangaun pagi....sumpah memang menakutkan...ntah citer ape la ek aku tengok malam tadi sampai termasuk masuk dalam mimpi...aku ni bukan btol sangat...kekadang 2 tetiber je aku bley ade kat gaza...menyorok dalam shelter n kat luar 2 penuh dengan bunyi bedilan peluru n bom...memang meletup meletup ar seluruh kawasan....n ntah macam ne aku bley bertutur dengan fasih n lancar nyer dalam bahase arab...padahal sebelum sebelum ni asik la aku dapat corot je dalam bahase arab...bahase arab komunikasi bley ar...cuber bahase arab tinggi...hmmm...hampeh....pencapaian tertinggi aku dalam bahase arab pon cumer c je...2 pon bley lagi bangga diri n menayang kat blog sendiri yg cendol dapat c dalam bahase arab...kalu dapat A++++ 2 bly ar berbangge pade pencapaian diri kan.....xpe ar coz aku seorang yg berpijak pada bumi nyata n terime segala qada n qadarnyer dengan redha....2 yg aku selamber badak announce result sendiri dalam blog 2...hehehe...yg kat gaza 2 rerupenyer aku mimpi n pulak 2 sebelum tido aku baru pas bace berita tentang perang gaza-israel 2....haaa 2 pasal ar siap sound effect bom bagai.....BBBBOOOMMMM......KEBBBAAABBBOOOMMMM
hahahaha....over tau.....so ade sesape bleh rungkaikan kekusutan mimpi aku 2??

ntah pape

penattttt....penat seyh....xsabar nak balik ostel...duk umah pon jadi pembantu umah...pe kes??
malas ar nak balik umah lagi macam ni...huhu....xperlu ar aku cter kan pe keje nyer...kalu wat dengan penuh kasih sayang xpe gak...ni wat dengan ati x ikhlas kan...2 ar...boring pon boring gak dok umah...asik memerap jer...nak kua pon aku xbse dengan area ni...nak suh abang@ayah bawak??hmmmm...haram jadah.....dorang pon pemalas.....alangkan cuti 2 minggu jer...kalu x,harus aku konfem daftarkan diri kat maner2 kelas memandu kat area ni...amik lesen memendu lori sampah trosss....senang citer....nanti xde ar aku tersangkot kat jalan jem....nak memandu pon smooothhhhh je...ye la kete sumer ke tepi...x sanggup nak jalan beriringan ngan aku....haha aku pedulik hape.....eh stop dreaming ar cendol...ntah larat ntah x je nak bawak lori sampah...bawak moto pon xlepas...ade ati....eh aku ni memang agak lembab sket dengan pemodenan and menatang liberalisasi ni...(ntah aku eja btol ke x ntah...bantai je ar)..aku fasih bawak beskal pon time umo darjah 3...umo brape erks time 2???ahh 9 taun...ni bawak tanpe pakai roda kecik kiri kanan beskal 2 eks...hhhoooreeyyy syabas kepada diri sendiri......korang,korang n korang sumer ade terer macam aku ker???x kan???haaa tau pon nak tabik hormat kat aku....n sampai skang aku stil fobia dengar buyik mesin basuh yg tengah spinning 2....kalu dulu time tahap fobia aku rerok terlampau,harus aku lari cepat2 pas masukkan kain dalam mesin...macam la mesin 2 nak spin kan aku gak...kalu x pon aku suh kak aku wat kan...dasat kan...n aku takut gak dengan dvd player 2...aku takot dengar dye spin 2...mane la tau tetibe dye terpelanting kua n penggal kepala aku tros kan....gler punyer fobia ar aku ni kan..memang manusia zaman batu pun....harus hidup sezaman dengan manusia yg pakai cuck sanggul tulang ayam 2...n pegang alat pemukul macam alat pemukul telur nenek nenek zaman dulu kala 2 kan.....alah alat pemukul telur yang macam spring toinggg toinggg 2....ha da tau?
n aku skang macam da jadi tulang 28 kerat da tau....asik la kene angkut perabot bagai...ahhhh enaf laaa dengan cter pindah umah..aku pon da boring.....dulu dulu kan time dok bukit saujana,aku slalu rase xseronok...umah sempit la...banyak lipas la....tapi bler da pindah umah besar cket...besar cket je laaa(bley la aku berlari dari utara ke selatan umah sampai nset terjatuh terkaluar dari kocek suar coz lari kencang sangat)....rase boring plak...time tinggal bukit saujana dulu anytime je bley kua...sekangkang kera je kot dengan pusat bandar...meronggeng sensorang pon bley...skang nak kua sendiri pon alu xretii...sedih syahdu pada diri sendiri.... bohhhsannn nyer life.....gugugu wat gaya muka anjing bulldog cket....


ANAK????wehhhh jangan fikir lain weyh...bukan aku nak beranak@beranak pinak pon x.....
camni haaa citer nyer...anak lelaki mak aku yg kedua@abang aku ar senang citer kan da kahwin...so wife dye a.k.a akak ipar aku da pegnant....hohoho...jadilah aku mak sedara to be yg vogue da vassss........harus dye panggil aku sis cendol....sis okieyyyy coz aku muda boliau lagii...n of coz la dye akan mewarisi kejelitaan aku kan...but kalu hodoh bukan salah aku...salahkan abang aku n keturunan nyer...aku xde kene mengena....ahhh dala...malas mau mengarot di malam2 buta ni...padahal baru pas gaduh dengan kak aku...2 yg entry merepek meraban...puas ati gak dapat sakit kan ati dye...muahahahah......

Ahad, Julai 19, 2009

pindah

da selamat balik jb...yahhuuu njoy la...bley lupekan sumer buku pelajaran...
ingatkan dapat njoy...tapppii...kene duk kemas umah n pindahkan barang...penat wooo...nak tercabut pinggang.so skang sangat sbuk...nakkua pon xsempat...yela sumer barabg kene angkut sendiri coz pindah nyer memang dekat sangat pon.dekat sesangat...thats why la x angkut pakai lori....tetiap hari bangun pagi da trus kene angkut barang...macam buruh da rasa...tangan da merah merah n kasar...sedih...huhu....ni pon ade banyak lagi x angkat...cuma yg besar2 je da angkat...nanti2 ar...malas lg...baik lepak depan tv tengok tom n jerry...lagi seronok..xpela cket cket lama lama jadi gunung everest kan...usaha tangga kejayaan...haaa so sesape nak datang umah aku,datang sebulan lagi ek...umah stil berselerak n serabut gler...


EXAM.....huhu exam mase 2 macam hampeh jer...ntah aku pon xtau pe yg aku jawab...fizik sanggggaaaattttt susah....xdapat jawab banyak...takut ar plak dapat pointer rendah....isyh kene usaha banyak ni...bukan berangan je banyak....n jangan makan buah berangan banyak gak...eh buah berangan sedap kan..slalu ade kat shopping complex...slalu pas sopping mesti beli buah berangan....ni pehal asik cakap pasal sopping je ni....hehehe.....

hmmm da berpeluh badan ni...yela online kat umah lama lagi ni...panas coz kipas tinggal 1 je...yg lain sume da kene cabut...n umah baru ni xde kaler pink langsung....langsung2 xde...jahat tollll....
kaler hijau,peach n oren...ceria......ok gak la 2...ade hijau kan...sebenarnyer ingatkan nak keje cuti 2 minggu ni...alang2 dapat gak duit dari dok tidor makan tidor makan je kan kat umah...tapi da sbuk pindah ni...cancel ar...lagipon nak study banyak lagi yang tetinggal...kene tekan kan fiizik ar....banyak minggu da x wat exercise fizik n rujukan...hmmm..... lagipon tinggal 5@6 bulan je pon da abes matrik...harusla struggle kuat cket kan...berbaloi la...lagipon masa da suntuk...xkan nak berfoya foya lagi kan..

Jumaat, Julai 03, 2009

erks

boleh x kalu aku bakar pc kat hep ni sumer??
lembap nak mati r...dala aku bajet nak dok sejam je kat hep ni...boleh terlajak berjam jam plak...haaa kan da pembaziran masa jadi nyer...at the end nanti aku gak xcukup masa nak study...sebab 2 la biler balik jer tros tido...penat tau...xsempat nak wat revision bagai...huhu otak plak made in thailand punyer cap...2 yang lembab semacam je 2......


berbalik kepada permasalahan pc di hep semula...adelah sangat lembab seperti pig nail@dalam bahasa asli nyer sipot babi...aku syak sipot babi bergerak pon lagi cepat...kang x pepasal jer terpampang di dada dada akhbar sok "pelajar matrik mengamuik akibat kelembapan untuk surf net"..huhuhu lagi mau banyak cekadak...da bley surf pon kire syukur...orang lain sume da bawak laptop khulu ke hilir...aku lagi lepak hep je...sampaikan mak cik cleaner hep yang kejernyer menyapu lantai,mop lantai,bersihkan toilet,kutip samaph,etc 2 pon da boring tengok muka kau...balik balik muka aku jer kat sini...xde muka lain...kalu cun xpe gak..ni muka macam muka tembok...eh tembok bukan sebarang tembok tau...ni tembok besra cina ok yang dilawati n dipuja oleh sumer orang....kahkahkah...xlawak langsung ok cendol...try la wat lawak yang bernas like bersiar siar sambil makan biskut@mau bershopping di cafe tapi tertinggal purse di bilik n terpakse wat muka tembok pinjam duit kawan.yang sedih nyer pas seronok menjamu mata mentapau lauk tapi biler balik bilik semula baru mensedar diri yang bungkusan lauk n nasi suda tertukar sama rakan sejenis...huhuhu ketawa sayu pada diri sendiri..amat lawak mentertawakan kebodohan diri sendiri...ni adelah kisah benar yang tidak dilakukan oleh cendol okies...jadi tolong jangan percaya...

MEGA SALE......suda bermula pada sok hari...tapi hanya dapat mentelan air liur n nafsu shopping sajer coz ujian penilaian semester(ups) start minggu depan...terpaksa menghabiskan sisa sisa pembelajarn pada minggu ini sambil berhibernasi di bilik saje...huhu sedih tolll ar..naper la mega sale start awal sangat...xsabarnyer nak cuti n sopping serta lepak sesuka ati...dala aku subscribe paper...tetiap ari baca sopping complex wat sale...sedih...menangis dalam ati tau...huh dala xmau menceriter tentang mega sale lagi yang membuat kocek jadi nipis lorrrr...nanti ade gak yang ketawa dalam duka...ingat lagi 2 3 tahun kebelakangan...1st time blaja naik bus sendiri...time 2 memang kaki gigil gigil ar nak naik bus...orang pandang pon semacam jer...yela dorang pon pelik takut gak ntah ntah budak ni ade parkinson ke kan...2 yang gigil semacam je 2...akibat terlalu ketakutan menaik bus,akhirnyer aku terbayar tambang bus menggunakan not rm50...sedangkan caj perjalanan hanyerlah rm1 n bus 2 bus tabung yg jenis x pulangkan baki...punyer la xsedar diri...pas soping2 n nak makan baru tersedar sekeping not 50 da xde...dala time 2 duit da habis...beli makanan plak kat mcd n belakang aku tu makhluk sumer bersusun menunggu q nak beli makanan...siap bersungut bagai lagi tungggu aku kua kan duit seposen seposen dari beg coz duit aku kan da xde...perghh malu gler r...pas siap bayar trus pegi sambil tundukkan kepala nak cover malu...konfem aku x singgah mcd 2 da...2 dulu...skang xmakan mcd..boikot katernyer...
p.s:aku dalam ceriter di atas adelah bukan nama sebenar n x bersangkut paut dengan cendol,cendawan@pon keluarga mereka pon

SEMALAM.....semalam wat kesekian kali nyer berjaya melapangkan diri untuk lepak n x study...wat sesi luahan perasaan sesama rum mate...eh cop bukan luahan perasaan tapi luahan ceriter hantu...bertukar tukar ceriter hantu...tentang makcik cleaner yang muncul tetengah malam,tentang makcik jual karipap n nasi lemak yang muncul di birai tingkap aras 4 sambil naik basikal n tanyer "adik nak beli karipap n nasi lemak"...pergh takut seyh citer 2 sampai termasuk dalam mimpi aku...sampaikan nak bangun g tandas malam tadi pon da gigil gigil....alah gigil bukan sebab takot tapi sebab sejuk...eh tapi naper slalu hantu hantu yang datang kat matrik ni harus pompuan je eks??hantu laki memang xwujud eks?pulak 2 hantu makcik karipap 2 pon ade kat matrik negri 9 gak...pelik aku...antu makcik 2 memmang pusing sumer matriks eks??musykil nyer

Rabu, Julai 01, 2009

life

lepak kat hep sensorang update blog coz da tension mengadap buku je.....
dont have energy to do the revision n all the thing preparation for ups..
make my brain jammed n wanna explode if possible...
today i already finish do the ujian b4 muet test that include speking test...
hmmm...what can i say ek??i had a long pause while do the individual presentation...
the topic n point that i get is quite easy n i already have the main idea but i dont know how to relate it with the topic...huhuhu pity me...n i only smile while waiting for my test to finish...but im quite relief bcoz all the ujian was over...so i can only concentrate to do the revision for ups...the feeling is like ripping something hideos that sucked your blood from your inner body n make u fainted all the time...haha WTFH that i merapuing know rite??yaa i admit that during the speaking test,i was fainted all over the body n only god know what i feel when i am doing the test...
but its not the real muet test...n of coz all my classmate laughing n smile while we doing the test...



enough with all the muet n thingy thing...haha ok or not when i speaking london??ahhh xmau la speking...xseronok mau membebel dengan bahasa puitis n berbunga bunga...yaa bahasa melayu kaya raya dengan perumpamaan yang menarik bagai kacang lupakan kulit n banyak lagi(haha padahal x ingat da segala purampamaan 2)...

dala macam xmau memblog je la...xsempat dowh nak study...yela balik bilik pon asik tido je...nak bace paper untuk tau berita semasa pon da xsempat apetah lagi mau membuat soalan tutor yang beraneka jenis 2....
n aku pejamkan mata je tengok pakaian yang berlonggok xdibasuh n berlipat...
alamat nyer lipas pon takut mau bermastautin kat tempat aku coz takut xjumpa jalan kuar...hohoho.....gembira....haha macam spastik je cendol ni dala selekeh lagi mau bangga dengan diri sendiri...ni kalu class mate aku jumpa blog ni alamat nyer harus dorang sebar 1 kmm....xbley tengok aku senang cket...mesti nak wat gossip pasal aku...yela orang popular la kate kan...hak tui...xpepasal popular ntah orang kenal pon x sape cendol kat dunia ni lagi mau berlagak...yela yela....back-to-down-to-earth......sedar diri hakikat kehidupan n asal usul manusia yang di jadi kan dari setitis air mani yang kalu jatuh ke tanah,ayam x sanggup nak patok n itik x hingin nak sudu...huhu...so sedar2 la diri jangan slalu riak...waaaahhhh tetiber wat tazkirah sesaat...yeee makanan hati itu penting...jangan badan je sihat wal afiat tapi hati sakit,mati n lagi terok da berulat da pon...sebab 2 la timbul pelbagai masalah kat dunia ni skang...sebab x jaga hati ar...dan dan tuuu...yela ustazah cendol....

online sensorang kat hep...aku syak dorang sumer pandang aku pelik gler...minah pelik maner ar ni yang online sensorang n tetiba gelak menghilai bagai...yela aku bukak blog lawak koootttt....wat aku nak gelak je la kann...

eh balik jb nanti dorang sumer ajak aku naik train...dengar perancangan memang macam best tapiiii aku macam la xbiase naik train...n aku pon da pindah umah so jauh ar dari cs 2...camne ar parents aku nak maik nt...huhu xmau ar nak susahkan dorang plak kan...tapi merambu ramba di zaman muda mudi macam idea yang seronok jer....isyyhhhhh panggg pada diri sendiori...ups pon x start lagi da fikir balik nak naik aper...naper la wujud manusia macam ni kan...dala mau balik bilik n berhibernasi selama 70 tahun ar....baru la seronok n bangin2 je tengok aku da kat gurun coz kutub tempat polar bear berhibernasi sume da mencair n jadi gurun yang maha panas berkat pembangunan yang x terancang...skang panas yang sangat scary...terik hebat skali...aku kalu kua xpakai losyen n protection bagai haa biler balik bilik nt tengok ar kulit sume da menggalupas n merekah serta gatal gatal coz kering sangat...paling terok bahagian bibir ar...even da pakia lip butter for extreme dry skin type,tetap gak dye merekah...hihi buruk benar aku tengok n doc nasihat kan pakai olive oil je...murah n berkesan tapi macam xbest je...tooo oily la...make me uncomfortable....